Time : 17:47:48
Date : 11 July 2008
Sender Name: Artco France

ZOMER 2008: SALVADOR DALI KEERT TERUG NAAR BRUSSEL

"De menigte defileert en zal defileren voor mijn schilderijen omdat haar instinct een duister en fascinerend vermoeden heeft dat ze verblindende juwelen van authenticiteit verbergen die niemand voordien zag: hoe langer hoe meer zullen het kunstschatten worden, laat daar geen twijfel over bestaan...”

Van 1 juli tot 31 augustus brengt ARTCO France meer dan tweehonderd meesterwerken samen van een van de grootste kunstenaars van de 20ste eeuw: Salvador DALI.

Deze tentoonstelling is alle dagen van 11u tot 20u voor het publiek toegankelijk en loopt in een van de oude huizen van de Hertogen van Brabant, Grote Markt 19.

Het toeval wil dat deze tentoonstelling loopt op slechts 100 meter van het hotel AMIGO waar Dali geregeld verbleef... De tentoonstelling wil de bezoeker een beeld geven van het fantastische universum van de meester van het surrealisme.

Bij de tentoongestelde werken:

- Talrijke beeldhouwwerken waaronder de monumentale VĂ©nus Topologique* (2,18 m), dewelke werd tentoongesteld in 1979 tijdens het groot Dali-retrospectief in het Centre Pompidou in Parijs, of ook de VĂ©nus aux Tiroirs.

- Twee unieke anamorfes: vlakke beelden die weerspiegelen in een cilinder en zich transformeren tot een ander beeld.
- Les Chants de Maldoror: in 1934 geĂŻllustreerd, met 50 gesigneerde gravuren, een van zijn indrukwekkendste werken.

- De Sacra Biblia: geïllustreerd met 105 lithografieën, bestaande uit 5 lederen samengebonden volumes, het ultieme symbool van de 'bizarre' relatie die Dali onderhield met God en met het christendom.
- We vermelden nog: de Tauromachie Américaine, Currier and Ives, Changes in Great Masterpieces, Paarden van Dali (Originele Uitgave)...….

- Niet te missen: "Crânes Mous et Harpes Crânienne", een gravure daterend van 1935, waarvan er wereldwijd nog slechts enkele exemplaren bestaan.....

Samen goed voor meer dan tweehonderd werken verspreid over twee verdiepingen.

Op enkele maanden van de 20ste verjaardag van het overlijden van de man waarvan André Breton het anagram "Avida Dollars" maakte, met drie Hollywood-producties in het vooruitzicht (waarvan een met Al Pacino en een andere met Johnny Deep, twee van de grootste hedendaagse acteurs), is dit een niet te missen tentoonstelling...

Perscontact:
Bijkomende informatie, bezoek aan de tentoonstelling door journalisten, op afspraak...

Dali Tentoonstelling:
Grote Markt 19
1000 Brussel.
Tel van de tentoonstelling: +32(0)2 540 85 10
Tel van de organisator: 33 6 85 02 24 92
E-mail: info@artcofrance.fr

Extra informatie:
De medewerkers staan tot uw beschikking voor elke inlichting in het Frans, Nederlands, Engels of Spaans. Naast de tentoonstelling zijn er ook mooie gravures en lithografieën te koop, met certificaat van echtheid. Vanaf 450 euro.
Tenslotte vindt u in de uitgebreide boekhandel een grote keuze aan boeken, posters en postkaartjes, waaronder het bekende boek "Dali de Draeger" dat gepubliceerd werd in 1968 en met 500.000 verkochte exemplaren een ongeëvenaard succes kende in de kunstwereld... En waarvan de organisatoren van "Dali in Brussel" nog over een zeldzame voorraad beschikken. Dit boek kost 120 euro (i.p.v. de gebruikelijke prijs van 180 euro).

Toegangsprijs:
Jonger dan 12 jaar : gratis
Studenten, 60+ : 5 euro
Groepen (meer dan 10 personen) : 5 euro
Volwassenen : 7 euro

URL: http://www.artcofrance.fr

Link to Press Release - FR Link to Press Release - NL