Persbericht

NetApp en LeaseWeb rollen virtueel storage-platform uit

~ Platform biedt klanten van LeaseWeb mogelijkheid storage te consolideren ~

Schiphol-Rijk, 14 juli 2008 Hostingprovider LeaseWeb zet het midrange-platform FAS 3040HA van NetApp in om zijn klanten een complete storage-on-demand (SOD) oplossing te kunnen bieden. Met het platform voorziet LeaseWeb onder meer in managed backup en disaster recovery.

LeaseWeb host ruim 11.000 servers in Nederland, verdeeld over vier datacentra. Om zijn klanten te voorzien van een aantal additionele storage-services heeft de snelst groeiende hostingprovider van Nederland besloten een shared en virtual storage-platform in te laten richten. Met behulp van het platform kunnen we verschillende nieuwe hosted diensten aanbieden, zoals managed backup, archiving, disaster recovery, replication en deduplicatie , vertelt Ruud Mous, Sales Director van LeaseWeb.

De zakelijke hostingprovider heeft storage-platformen van meerdere aanbieders vergeleken en uiteindelijk voor het FAS 3040HA midrange-platform van NetApp gekozen. Dit vanwege de schaalbaarheid en uniformiteit van het platform en de mogelijkheden om het platform verder uit te breiden. Het FAS 3040HA-platform maakt onderdeel uit van de unified NetApp-architectuur en ondersteunt servers, FC SAN, IP SAN en meervoudige netwerkconfiguraties. Het platform is bovendien eenvoudig schaalbaar naar krachtige systemen zonder dat er een aparte datamigratie nodig is.

Ruud Mous: In de toekomst wordt het mogelijk het platform te schalen naar meer dan één Petabyte. NetApp heeft ons geholpen met een snelle implementatie van het platform en levert daarnaast SE-ondersteuning. Dankzij NetApp lukt het ons de operationele kosten te verlagen. In combinatie met de oplossingen van VMware weten we met het platform bovendien veel voordelen te behalen uit virtualisatie.

(258 woorden)