Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T

Leiden, 14 juli 2008

Gemeenten op Goeree-Overflakkee kiezen Pepperflow voor projectmanagement

Voor het efficiënt beheersen van hun projecten kozen de vier gemeenten en het Intergemeentelijk Samenwerkingsverband Goeree-Overflakkee (ISGO) op het Zuid-Hollandse eiland Goeree-Overflakkee voor Pepperflow. Vorige week vond de kick-off plaats.

De gemeenten Dirksland, Goedereede, Middelharnis en Oostflakkee en het ISGO gaan Pepperflow (een webbased taak- en projectmanagementsysteem) benutten voor gemeente-specifieke projecten. Voorbeelden daarvan zijn de realisatie van het digitale loket en de invoering van de Basisregistratie Adressen en Gebouwen (BAG). Ook voor een toenemend aantal intergemeentelijke samenwerkings-projecten zullen zij Pepperflow inzetten. Omdat Pepperflow multilogin biedt, kunnen de vijf organisaties niet alleen in de eigen toepassing projecten en taken toewijzen, bewerken en volgen. Ook kan men in een gezamenlijke portal inloggen en zelfs in die van de andere vier organisaties. De toepassing moet het eind van het jaar operationeel zijn.

Pepperflow is een webgebaseerde projectmanagement- en rapportagetoepassing. Door de webtechniek is Pepperflow bruikbaar op elke werkplek met een internetbrowser. Omdat de toepassing bovendien gehost wordt door Pepperflow is deze werkplek- en platformonafhankelijk. Het product kan dus overal worden benut en de gebruikende organisatie kent geen kosten voor beheer of aanschaf van hardware.

De vijf organisaties benoemen nu de projecten en de projectmanagers waarna Pepperflow de planning maakt en start met de voorbereidende werkzaamheden; het vullen en operationeel maken van de systemen. Alle gebruikers krijgen daarna een collectieve training.

Met de keuze voor Pepperflow kiezen de vijf organisaties voor timemanagement en het einde van losse aantekeningen, onduidelijke afspraken, overlap in actielijsten en geeltjes. Ook de arbeid voor het maken van managementrapportages behoort tot het verleden. Zo biedt Pepperflow de vijf organisaties een taakmanagement en sturingsinstrument in één.

Einde persbericht

Opmerking voor de redactie (