Ingezonden persbericht


Easynet sluit grote deals met onder andere de MWB-hotelgroep, de Abacus Group en Atlético de Madrid

Amsterdam, 14 juli 2008 -- Aan het einde van zijn fiscale jaar kondigt Easynet de ondertekening aan van een aantal belangrijke nieuwe managed network- en hostingcontracten. Easynet sluit belangrijke overeenkomsten met internationale bedrijven, waaronder Bouygues Telecom, Abacus Group en Atlético de Madrid.

Abacus Group is een vooraanstaande Europese distributeur van elektrische onderdelen. Het bedrijf heeft 44 verkoopkantoren en vijf magazijnen in Europa. Daarnaast bezit Abacus Group een kantoor in Azië. Hiermee biedt Abacus zijn Europese klanten een kostenefficiënte en laagdrempelige toegang tot de onderdelenproductie in het Verre Oosten. Easynet heeft een MPLS-netwerk uitgerold voor Abacus om de communicatie tussen Groot-Brittannië, Frankrijk, Italië en Oostenrijk te verbeteren. Er zijn plannen om uit te breiden naar Nederland, de Scandinavische landen en China.

Bouygues Telecom is al meer dan vijf jaar klant van Easynet. Door zijn goede ervaringen besloot het bedrijf zijn beheerde diensten uit te breiden met hulp van Easynet.

De 22 chique hotels van Malmaison & Hotel du Vin zijn onderdeel van de MWB-hotelgroep. De service moet hier vlekkeloos zijn. Onderdeel van de service is een betrouwbaar netwerk, waardoor hotelgasten soepel geholpen kunnen worden en zelf kosteloos kunnen werken via het WiFi-netwerk. De MWB-hotelgroep had daarom een partij nodig, die zowel een beheerd als een flexibel netwerk kan leveren. Een netwerk dat garandeert dat hotelgasten nooit zonder internetverbinding zitten. Tegelijkertijd wilde de hotelgroep dat de netwerkleverancier dezelfde persoonlijke service biedt als de hotels doen aan hun gasten. Easynet bleek hiervoor de aangewezen partij te zijn.

Tevens sloot Easynet een overeenkomst met voetbalclub Atlético de Madrid. Easynet biedt de voetbalclub beheerde hostingdiensten voor het onderhouden en beheren van zijn website en e-mailverkeer.

Denis Planat, COO van Easynet: 'Het zijn onzekere tijden voor veel van onze telecombranchegenoten. In dit soort tijden bewijzen wij een betrouwbare partner te zijn voor bedrijven die wereldwijd opereren. Easynet heeft een sterke positie in de zakelijke markt en deze fantastische nieuwe contracten onderstrepen de stabiliteit en betrokkenheid van onze diensten die wij aan al onze klanten bieden.'

####

Over Easynet

Easynet is een internationale aanbieder van managed netwerken en hostingdiensten, en levert uitstekende managed oplossingen aan middelgrote en grote ondernemingen. Easynet heeft een uitgebreide nationale en internationale netwerk- en hostinginfrastructuur, en onderscheidt zich door een uitmuntende klantenservice. De benadering van Easynet is gebaseerd op professionele expertise in het begrijpen, ontwerpen, leveren en beheren van klantgerichte oplossingen, op ons vermogen tot succesvolle samenwerking met partners en op onze aandacht voor kwaliteit. Easynet werkt momenteel in geheel Europa en heeft tevens een vestiging in Sjanghai, China.

Dankzij deze inspanningen zijn de klanten van Easynet haar grootste voorstanders; voorbeelden zijn Ford Motor Company, Kia Motors, Calor, Tchibo en Kellogg Italia.

Easynet is onderdeel van de British Sky Broadcasting-groep met een totale marktwaarde van meer dan ¤15,3 miljard.

Ga naar www.easynet.nl voor meer informatie.

Voor meer informatie over Easynet Benelux:

Easynet

Cathy van de Garde

Tel.: +31 (0)20 79 89 898

E-mail: cathy.van.de.garde@nl.easynet.net

Progress Communications
Inger Hund
Tel.: +31 (0)20 36 31 152
E-mail: inger@progresscommunications.nl

www.progresscommunications.nl