Ingezonden persbericht


EXILIM Zoom EX-Z150: meest slanke camera ter wereld met groothoek en vier keer optische zoom

CCD-shift-beeldstabilisatie en groot 3,0-inch lcd-scherm


Amstelveen, 14 juli 2008 Casio introduceert het nieuwste model in zijn EXILIM-serie digitale camera s: de bijzonder stijlvolle en slanke EXILIM Zoom EX-Z150. Dit is de dunste* camera ter wereld met maar liefst vier keer optische zoom. Casio heeft de camera voorzien van een groothoekzoomlens, CCD-shift-beeldstabilisatie, een groot lcd-scherm van 3,0-inch en een resolutie van 8,1 effectieve megapixels.

Fotografen eisen steeds meer van een digitale camera. Met de EXILIM EX-Z150 voldoet Casio tot in de puntjes aan deze vraag. De camera heeft alle geavanceerde functies die een veeleisende fotograaf zich maar kan wensen. Dit alles in de meest slanke digitale camera ter wereld met een ingebouwde groothoeklens van 28 millimeter (vergelijkbaar met 35 mm voor analoge camera s). Dit komt neer op 4 keer optische zoom in een behuizing van slechts twee centimeter dik (het smalste gedeelte is 18,9 mm dik).

De ongekend uitgebreide functionaliteit van de EX-Z150 zou je eerder verwachten in een veel grotere camera. Zo ook de CCD-shift-beeldstabilisatie en gezichtsherkenningstechnologie. De compacte camera is eveneens uniek op andere vlakken: het is de eerste in de succesvolle EXILIM-serie met een lcd-scherm van maar liefst 3,0 inch. Dit maakt het nog eenvoudiger om de compositie van foto s voorafgaand aan het fotograferen optimaal te bepalen. Om over de fijne details en het extra plezier bij het naderhand bekijken van de afbeeldingen nog maar te zwijgen!

De EX-Z150 is verkrijgbaar in verschillende kleuren: zilver, zwart, warm- of dieprood, roze en groen. De consumentenadviesprijs bedraagt 229 euro incl. btw.

De belangrijkste features van de EXILIM EX-Z150.


- 8,1 megapixels voor schitterende foto s met een hoge resolutie.


- Compact formaat: 96,7 mm breed x 57,3 mm hoog x 20,1 mm dik (teruglopend naar 18,9 mm voor het smalste gedeelte).


- Eenvoudig grote objecten zoals hoge gebouwen en groepen mensen van dichtbij vastleggen dankzij de 28 mm groothoeklens. Ook inzoomen om objecten ver weg gedetailleerd te fotograferen, is mogelijk dankzij de 4 keer optische zoom.


- De CCD-shift-beeldstabilisatie garandeert optimale fotokwaliteit en voorkomt wazige foto s door camera-instabiliteit; bij gebruik van de optische zoom.


- Gezichtsherkenningstechnologie die automatisch focust op gezichten.


- Groot lcd-scherm met hoge weergaveresolutie van 230.400 pixels.


* Op 14 juli 2008 voor een digitale camera met 28 mm groothoeklens, wat gelijkstaat aan 4 keer optische zoom. Gebaseerd op onderzoek van Casio.

###

EXILIM® is een geregistreerd handelsmerk van Casio Computer Co. Ltd. Enige andere bedrijfsnaam is een geregistreerd handelsmerk van, of productnamen zijn geregistreerde handelsmerken van de respectievelijke bedrijven.

Voor meer informatie en high-res beeldmateriaal:

Lammers van Toorenburg Benelux PR

Stella Jansen / Jasper Koek

Tel.: 030 - 65 65 070

E-mail: casio@lvtpr.nl