Ingezonden persbericht


OhKE managing communications, Valkenswaard

In opdracht van Telemantelzorg

P E R S B E R I C H T

Valkenswaard, 14 juli 2008

'Warm' contact-op-afstand

Even videobellen met het NovaTouch Contactscherm:
een sympathiek en baanbrekend contact-product voor 50-plussers

Vanaf september 2008 luidt de introductie van het NovaTouch Contactscherm een tijdperk in van een 'warm' contact-op-afstand. Ongedwongen en ongecompliceerd genieten van contact met familie en vrienden. Of het nu gaat om e-mailen, videotelefonie, muziek afspelen, agendabeheer, foto's bekijken en spelletjes doen: je kunt elkaar rechtstreeks horen, zien en interactief met elkaar spelen. Een enkele aanraking van het NovaTouch Contactscherm volstaat. Een muis, toetsenbord en computerkennis zijn overbodig. Introductie vindt plaats op de 50PlusBeurs in de Jaarbeurs van Utrecht die van 17 tot en met 21 september plaatsvindt.

Voor wie en waarom?
Met dit sympathieke product spreekt ontwikkelaar Telemantelzorg 50-plussers aan, die in hun vrije tijd niet uit zijn op ingewikkelde computertoepassingen, maar juist willen genieten van een spontaan contact met hun (klein-)kinderen en vrienden. En die het bovendien prettig vinden om hun muziek, foto's, video's en agenda eenvoudig onder handbereik te hebben. Er hoeft niet altijd 'nieuws' te zijn om contact op te nemen en waarvoor je eerder naar de telefoon zou grijpen. Een spelletje met je kleinkind of gezellig samen door recente vakantiefoto's bladeren zijn ook leuke aanleidingen. De kracht van het NovaTouch Contactscherm is dat je even kunt videobellen, op elk gewenst moment.

De functies:
Via een zeer intuïtieve interface stuurt de gebruiker via het touchscreen een computer aan. Reacties en gebruikskenmerken van ouderen waren het uitgangspunt voor dit interface-ontwerp.
Videotelefonie is een van de mogelijkheden. Nieuw is dat het met dit systeem níet nodig is om aan beide kanten van de 'lijn' eenzelfde videotoestel in te zetten. Het kiezen gebeurt door middel van het aantikken van de foto van degene met wie je contact wilt.
Emails beantwoordt de gebruiker door een boodschap in te spreken in plaats van in te typen.
Foto- en video-album. Net als op een gewone computer kunnen foto's en video's opgeslagen en bekeken worden. Maar de bediening is vele malen eenvoudiger. In een handomdraai is er een diavoorstelling samengesteld waarvan u vrienden kunt laten meegenieten. En dat alles door eenvoudig op het scherm te tikken.
Muziek: op een eenvoudige wijze is een hele CD-verzameling in het systeem te zetten, waarna men er, tikkend op het scherm, doorheen kan bladeren om er een album naar keuze uit te pikken om te beluisteren. Agenda: ook is er een handige en overzichtelijke agendafunctie aanwezig.

De techniek:
Voor de samenstelling van het product is gekozen voor kwalitatief hoogstaande componenten. Het NovaTouch Contactscherm bestaat uit een touchscreen (van LG, model Flatron L1730 of L1510SF), een computer (HP Pavilion Slimline s3330), een Logitech QuickCam® Vision Pro-webcam en boxen (Logitech AudioHub).
Om videocontact te maken hebben gebruikers een breedband-internetverbinding nodig wat het meest gangbaar is en natuurlijk een Novatouch Contactscherm. Voor de 'hardware' aan de 'andere kant' volstaat een pc met webcam waarop, de gratis te installeren telefoniesoftware, Skype draait.

Bedrijfszeker en direct aan de slag
Voor vragen heeft de NovaTouch Contactschermgebruiker een gedegen helpdesk achter de hand, waarvoor een standaard servicejaarabonnement afgesloten wordt. Als telefonische hulp niet afdoende blijkt, komt er een monteur langs om het probleem te verhelpen. Zo wordt de bedrijfszekerheid nog eens extra gegarandeerd.
Wil de nieuwe NovaTouch Contactscherm-eigenaar direct met een 'gevuld' systeem aan de slag, dan kan hij ervoor kiezen om de installatie en het laden van foto's en muziek voor hem te laten doen. Voor de gebruiker die het toevoegen van foto's en muziek zelf onder de knie wil krijgen, is er de online hulp om hem hierin te ondersteunen.

De kosten
Het NovaTouch Contactscherm is in een 15 en 17 inch-uitvoering verkrijgbaar vanaf 1500 euro. De leverancier biedt de mogelijkheid om dit bedrag gespreid over drie, vier of zelfs vijf jaar te betalen. Het steeds voor een jaar standaard af te sluiten service abonnement kost 10 euro per maand.

De organisatie
Het NovaTouch Contactscherm wordt met ingang van september 2008 op de markt gebracht door Telemantelzorg. Deze organisatie is opgericht door Peter Marijnissen, die als zeer ervaren software engineer alle technische kennis in huis heeft en gemotiveerd werd als zoon van een moeder-op-afstand om dit sympathieke, baanbrekende contact-product te ontwerpen. Peter Marijnissen wilde zijn moeder behulpzaam zijn bij het bijhouden van haar agenda en hij wilde ook vaker contact met haar hebben. Een eenvoudig te bedienen systeem waarbij het contact door zijn moeder kon worden gelegd, bestond nog niet. Dat vormde dus de drijfveer van de usability expert om zelf zo'n systeem te ontwikkelen. Aanvankelijk is hij vertrokken vanuit een mantelzorgconcept. Gaandeweg bleek de markt vooral enthousiast over het 'fun'-gedeelte van het NovaTouch Contactscherm.

einde persbericht

Vanaf begin september is de website www.novatouch.nl beschikbaar voor meer informatie.

Disclaimer:
Elk merknaam genoemd in het persbericht is eigendom van het respectievelijk vermeld bedrijf.