Ingezonden persbericht


Persbericht

14 juli 2008
Olympische hippische deelnemers

Bondscoach Rob Ehrens heeft nog keuze uit tien springruiters

NOORDWIJK (KNHS) - Bondscoach Rob Ehrens heeft een ruime keuze om zijn springruiterteam van Hong Kong uit te formeren. Maar liefst elf namen komen op zijn lijst voor, waar zondag in Geesteren eentje vanaf is gegaan. Die afvaller is Jeroen Dubbeldam (Weerselo). De namen die nog op zijn lijst voorkomen zijn Gerco Schröder (Tubbergen), Vincent Voorn (Dinteloord), Albert Zoer (Echten), Angelique Hoorn (Wanneperveen), Marc Houtzager (Rouveen), Leopold van Asten (Duizel), Gert-Jan Bruggink (Weerselo), Piet Raijmakers sr. (Asten), Wim Schröder (Tubbergen) en Leon Thijssen (Baarlo).

Al deze namen komen voor in de mediaguide die de KNHS heeft gemaakt om de (inter)nationale media te informeren over de Nederlandse afvaardiging naar de Olympische Spelen en de Paralympics in Hong Kong. Daarnaast vinden we er de namen van zes dressuurruiters met zeven paarden en één eventing ruiter (Tim Lips). In het 'team achter de teams' vinden we 13 namen van coaches, veterinairen, hoefsmeden, etc. Uiteindelijk vertrekken er vier dressuurruiters, één eventingruiter en vijf springruiters naar Hong Kong. Het team dat Nederland gaat vertegenwoordigen op de Paralympics bestaat uit vier sporters.

De meest opvallende uitspraak op deze presentatie kwam voor rekening van bondscoach van de springruiter Rob Ehrens. "We hebben veel tegenslagen gehad in de aanloop naar de Spelen. Maar we gaan met een sterk team en we gaan voor Goud", aldus Ehrens. Ook zijn dressuurcollega Mariëtte Sanders is optimistisch: "Ik weet dat NOC*NSF de hippische disciplines in heeft geschat voor vier medailles. Ik ben er vrijwel zeker van dat wij in staat moeten worden geacht de helft daarvan voor onze rekening te nemen", aldus Sanders, die, om alle risico's uit te sluiten, met zeven paarden de quarantaineperiode ingaat.

KNHS Mediavoorlichting,
Jacob Melissen

Noot voor de redactie /