Ingezonden persbericht


P e r s i n f o r m a t i e

Gstaad-Saanen, 14 juli 2008

Nieuwe Spa World met Kids Wellness

Ontspanning en plezier voor drie generaties op drie etages

Met een doordacht concept heeft het Steigenberger Hotel Gstaad-Saanen in het voorjaar van 2008 zijn aanbod vernieuwd en uitgebreid met een Spa World van 1100m² voor jong en oud. Een panoramasauna, verrassende douches - een belevenis voor de zintuigen - en een berghut voor de kinderen maken deel uit van de nieuwe spa- en wellnessfaciliteiten.

In het Steigenberger Hotel Gstaad-Saanen richten alle aktiviteiten zich op drie generaties: De kidsclub voor kinderen vanaf vier jaar, de avonturiers gaan met het Alpinzentrum Gstaad op pad en voor de wandelaars zijn er de tochten met gids door Saanenland en omgeving.
Sinds half juni 2008 kunnen de gasten tevens genieten van de nieuwe Spa World met Kids Wellness. Deze bevindt zich op drie etages en zelfs in de tuin. Met een verbouwing van bijna drie maanden en een investering van meer dan twee miljoen Zwitserse Franken vernieuwde en vergrootte het vier-sterrenhotel het zwembad, de spa en wellness.

Een binnenbad met zonneterras
Rond het 132m² grote zwembad lopen de gasten nu op een houten scheepsvloer. Het houten plafond werd gezandstraald en licht gelakt waardoor het geheel nog ruimtelijker oogt. Meer ligstoelen en verwarmde banken nodigen uit tot rust en ontspannen. Het zonneterras van 150m² met zicht op de "Rüblihorn" kreeg comfortabel en weersbestendig loungemeubilair en is vanuit het zwembad direct toegankelijk.

Het uitgebreide palet aan mogelijkheden
Op de bovenste van de drie spa-etages bevindt zich de Finse panoramasauna met een adembenemend uitzicht op de bergen. Ook nieuw is de aroma-biosauna met lage temperatuur. Voor schone luchtwegen en een gereinigde huid zorgt het kruidenstoombad. Voor de afkoeling dienen de nieuwe ijsbron, de waterval-, belevenisdouches en ook het kneippbad.
Uitrusten kun je op de galerij van het zwembad. Deze is wel voor het geluid maar niet voor het oog met een glazen wand van de zwemmers gescheiden. Het solarium is naar een nieuwe ruimte verhuisd en heeft een snelbruiner gekregen. Drie keer vijf minuten zijn genoeg voor een Caraïbische tint.

Paradijs voor kinderen
Op de etage onder het zwembad bevindt zich de volledig nieuwe Kids Wellness. Hier zijn de kinderen onder elkaar in hun eigen rijk. Zij kunnen er met water spelen en in de berghut met leeftijdgenoten afspreken. In de boomsauna is het lekker warm met 40º en een ideale kennismaking met de saunawereld. Voor afkoeling en een bijzondere ervaring voor alle zintuigen zorgen een waterval en een grot met verrassende douches.
Echte helden klauteren omhoog aan de klimwand om het geheim van het kleine hol onder het dak te ontdekken.
In de berghut zorgen een videowand en elektronische spelletjes voor ontspanning. Wie lekker niets wil doen kiest voor de hangmat of schommelt in de hanggondel.

Een compleet aanbod
Met de Spa World en Kids Wellness breidt het Steigenberger Hotel Gstaad-Saanen zijn bekende en populaire mogelijkheden en evenementen voor de gasten in Saanenland en Pays d'Enhaut uit. Dit alles geldt voor zowel alternatieve evenementen bij slecht weer als belevenissen ter ontspanning om uit te rusten na een actieve dag in de vrije natuur. Vanzelfsprekend zijn de vertrouwde fitnessruimte, speelkamer met biljart, kinderspeelkamer, schoonheidssalon en kapper voor de gasten behouden. "We zijn trots op de vernieuwingen in ons hotel" zegt direkteur Günter Weilguni. "De drie verschillende werelden op drie etages maken het voor onze drie doelgroepen: kinderen, ouders en grootouders mogelijk onder één dak even in elk seizoen en onder alle weersomstandigheden een afwisselende vakantie te beleven."

Gratis toegang en gebruik
Voor hotelgasten is het gebruik van de Spa World met Kids Wellness bij de kamerprijs inbegrepen. Dit geldt ook voor deelname aan het programma van de kidsclub vanaf vier jaar (maandag t/m vrijdag van 9.30 tot 17.00 uur ), de Alpine Adventure-activiteiten en de wandelingen in Saanenland, Simmental en Pays d'Enhaut. Het Steigenberger Hotel Gstaad-Saanen heet zijn gasten tot eind oktober 2008 en van 19 december 2008 tot eind oktober 2009 van harte welkom.

www.gstaad-saanen.steigenberger.ch