Dolmar introduceert gazonmaaier met elektrische start


SON, 20080714 -- Makita uit Son breidt haar uitgekiende Dolmar assortiment uit met een nieuwe gazonmaaier voor de (semi-)professional. Het betreft de PM5360S3E, geschikt voor maaioppervlakten tot 2.400 m². De gazonmaaier heeft een elektrische start waardoor het niet meer nodig is deze te starten door middel van het startkoord.

De Dolmar professionele gazonmaaier heeft een krachtige Briggs & Stratton 4-takt motor die voldoet aan de laatste milieueisen. De maaier heeft een maaibreedte van 51 cm en is zelfrijdend met een maximale snelheid van 4,8 km/u. Het aluminium maaidek maakt het onderhoud van deze gazonmaaier eenvoudig en zorgt voor een lange levensduur. Op het ergonomische dashboard start de gebruiker de machine in één handomdraai en regelt hij het toerental en de aandrijving. Het dashboard zorgt voor minder trillingen en is daardoor beter voor de gezondheid van de gebruiker. Mulching voor een betere gazonvoeding is mogelijk door middel van een optionele mulchplug.

Over Makita en Dolmar
Een aantal jaren geleden nam Makita Corporation uit Japan, wereldleider in professioneel handgereedschap, de Duitse fabriek Dolmar over. Sinds oktober 2007 is de Nederlandse Makita organisatie, importeur van Dolmar. Een halve eeuw lang werd Dolmar gedistribueerd door Vledder in Huissen. Vledder is tegenwoordig actief als groothandel.
Makita Corporation heeft vorig jaar vervolgens de tuindivisie van Fuji Robin overgenomen. Makita versterkt hiermee haar positie in de markt van benzine- en elektrische tuinmachines en voegt belangrijke productcategorieën en technologie toe aan het bestaande en slimme Dolmar-assortiment. Inmiddels zijn er vier Robin machines opgenomen in het Dolmar assortiment.

Fotobijschrift:
De nieuwe Dolmar gazonmaaier met elektrische start.





Ingezonden persbericht