ADSE strategische partner van Mitsubishi Aircraft Corporation


HOOFDDORP, 20080714 -- ADSE Consulting & Engineering uit Hoofddorp is geselecteerd als strategische partner van Mitsubishi Aircraft Corporation. ADSE zal Mitsubishi de komende 5 jaar ondersteunen op het gebied van cockpit-, cabine- en vrachtruiminterieur bij het ontwikkelen en certificeren van het nieuwe vliegtuig van Mitsubishi.

Mitsubishi Aircraft Corporation uit Japan heeft op 28 maart 2008 officieel het Mitsubishi Regional Jet (MRJ) programma gelanceerd. De MRJ is een regionaal verkeersvliegtuig dat zal worden uitgebracht in twee versies, de MRJ-70 en de MRJ-90. Door gebruik van composieten voor vleugels en het verticale staartvlak, een nieuwe generatie motoren en een geavanceerd aërodynamisch ontwerp wil Mitsubishi een substantiële reductie in brandstofverbruik realiseren, wat tot lagere operating costs voor de airlines moet leiden. All Nippon Airways heeft de eerste order voor de MRJ al geplaatst.

Tijdens de internationale luchtvaartbeurs Farnborough 2008 heeft Mitsubishi een feestelijke receptie in het Victoria and Albert Museum in London, waar ze de program launch samen met partners en klanten viert.

ADSE is een vooraanstaand ingenieurs- en adviesbureau actief in de luchtvaart-, defensie- en spoormarkten. In de luchtvaartmarkt richt ADSE zich op het ontwikkelen, integreren en certificeren van vliegtuigen. Met het 5-jaren contract met Mitsubishi helpt ADSE de rijke Nederlandse luchtvaarthistorie hoog te houden.





ADSE Consulting & Engineering