Antillenhuis


Jongeren gaan klussen in het tropisch Koninkrijk

Huizen verven van minderbedeelden, naar de struisvogelfarm met kleuters, schoonmaakacties in de natuur en sportactiviteiten voor kinderen met een handicap... en dat onder de tropische zon van Curaçao. In de zomervakantie werken acht jongeren van de Youth Academy van de Haagse Hockeyvereniging HDM vrijwillig aan sociaal maatschappelijke projecten op het eiland. Dat doen zij samen met jongeren van Curaçao.

De Youth Academy wil de jeugd zelf laten ervaren hoe en wat het is om op te groeien in een ander land. Jaarlijks worden er groepen jeugdspelers uitgezonden naar verschillende landen om daar, in nauwe samenwerking met lokale organisaties, aan maatschappelijke projecten deel te nemen of die projecten zelfs op te zetten. In 2007 vond de eerst werkvakantie op Curaçao plaats. Haagse jongeren werkten mee aan het vakantieplan van SEDREKO en het Savaanhuis. Er werden onder ander sportactiviteiten georganiseerd voor kansarme kinderen en jeugd met een handicap.

Het programma is samengesteld door Stichting Het Startbureau Curaçao. Daarnaast zijn acht lokale organisaties betrokken. Ook kleine ondernemers waaronder een timmerman, elektricien en schilder zetten zich belangeloos in. Er worden opnames gemaakt door het lokale televisieprogramma 'Dune un Chens'. De Haagse en Curaçaose jongeren hebben zelf acties gehouden om geld in te zamelen voor de vakantie en het programma. Daarnaast zijn verschillende fondsen en sponsors benaderd. Onlangs heeft de hockeyvereniging een fundraisingdiner gehouden. De Nederlandse Vertegenwoordiging Willemstad heeft de lokale onderdelen van het project financieel gesteund.

In het kader van het bezoek van de jongeren aan de Nederlandse Antillen werd een bezoek afgelegd aan de Gevolmachtigde Minister van de Nederlandse Antillen, de heer Paul Comenencia.

De eerste lichting vertrekt op 18 juli naar Curaçao, de tweede op 8 augustus. Voor nadere informatie of voor een interview met de jongeren, kunt u contact opnemen met:

Carien Janssen van Raay
T: 070 3754947
M: 06 26106906

Startbureau Curaçao / Den Haag Marieke van der Plas
M: 06 42116443
E: mvanderplas@hetstartbureau.com

Noot voor de media:
Voor vragen kunt U ook contact opnemen met Norman Serphos, voorlichter / woordvoerder van het Antillenhuis serphos@kgmna.nl
---

Gepubliceerd op: 14-07-2008 Bron: Antillenhuis