Politie Zeeland


---


Z-1397-2008 12-jarige jongen zwaar gewond, Groede
Maandagmiddag rond 14.50 uur is een 12-jarige jongen uit Krefeld (D), in de duinen nabij strandpaviljoen 'de Caroussel' aan de Zeeweg in Groede, zwaar gewond geraakt nadat hij werd bedolven onder het zand.
De jongen was in een duinpan een gang aan het graven van ongeveer 2 á 3 meter (diep en horizontaal). Toen de jongen in de gang was gekropen stortte de ingang in.
Een vriendje, die alles had zien gebeuren sloeg direct alarm. De Duitse jongen is direct door omstanders uitgegraven en gereanimeerd. De hulpverlening, die snel ter plaatse was, nam de reanimatie over tot de traumahelikopter arriveerde.
De jongen is in levensbedreigende toestand, per traumahelikopter, overgebracht naar het ziekenhuis in Brugge.
Bij het ongeval waren ongeveer 20 hulpverleners actief. Nog niet zo lang geleden, in de meivakantie, raakte tevens een 12-jarige Duitse jongen gewond nadat hij bedolven werd onder zand. Deze jongen had op het stand in Breskens een kuil gegraven. Deze jongen was ook zwaargewond maar maakt het nu goed.

O-1398-2008 Poging diefstal auto, Zierikzee
Tussen zondagavond 22.00 uur en maandagochtend 09.00 uur is gepoogd een bedrijfsauto, die geparkeerd stond aan de Marisstraat in Zierikzee, weg te nemen.
Er is een portier van de auto opengebroken. Het stuurwiel brak geheel af. Het totale schadebedrag is onbekend.

Z-1399-2008 Vrouw bestolen, getuigenoproep
Politie Zeeland is op zoek naar getuigen van een diefstal/beroving die in de nacht van zaterdag op zondag, op het Hofplein in Axel plaatsvond.
Een 53-jarige vrouw uit Goes, deed maandag aangifte van diefstal/beroving van haar tas. In de nacht van zaterdag op zondag (precieze tijdstip onbekend) is de vrouw op het Hofplein door één of meerdere personen belaagd. Hierbij is haar tas weggenomen. In de tas zaten waardepapieren, een mobiele telefoon en enkele tientallen euro's.
De politie verzoekt mensen die die nacht iets van het voorval gezien of gehoord hebben zich te melden op het politiebureau of op telefoonnummer 0900-8844.





Politie Zeeland