Stadsdeel Oost/Watergraafsmeer Amsterdam


Poëzie in Oost-Watergraafsmeer

3 juli 2008

Dichter door de buurt

Op dinsdag 15 juli trekt een dichtersduo met een bakfiets door Oost/Watergraafsmeer, ter voorbereiding van het evenement Poëzie in park Frankendael op 20 juli. Ze rijden door het Oosterpark, over de Dappermarkt, op de Linnaeusweg en vragen bewoners om een mooie dichtregel. Als bewoners een regel bedenken, noteren de dichters hun gegevens en worden ze uitgenodigd om zondag naar park Frankendael te komen en te zien wat de dichter met hun dichtregel heeft gedaan. De gedichten worden zondag op 20 juli in het park tentoongesteld. De stadsdeelvoorzitter Martin Verbeet opent de poëziedag.

Poëzie in Park

Op zondag 20 juli staat het parkveld naast Huize Frankendael in het teken van poëzie. Amsterdam Wereldboekenstad is hier neergestreken met een intiem terraspodium met lange tafels en bankjes en daar omheen in het grasveld 50 gekleurde parasollen met kleden eronder, gedichten wapperen aan de bomen. Martin Verbeet, stadsdeelvoorzitter opent het creatieve programma in het park door het voordragen van een parkgedicht.

Organisatie

Poëzie strijkt vanaf 1 juni tot en met 6 september steeds neer in een ander park en is gratis toegankelijk.Poëzie in het Park is een project van Amsterdam Wereldboekenstad (23 april 2008 - 22 april 2009), een titel die de stad van UNESCO een jaar lang mag dragen. Kijk op www.amsterdamwereldboekenstad.nl voor informatie over de planning.

Programma 20 juli

9.00 uur Vers uit de veren, een poëziewandeling met verhalen, gedichten en opdrachten.

10.00 uur Luilekkertijd..., ontbijt met verteller Rudi Kuhn. (ontbijt is EUR 7,50) reserveren gewenst info@amsterdamwereldboekenstad.nl

10.30 uur Ik ben een berk, kinderpoëzieworkshop met Jacques Brooijmans.

11.30 uur Parkgedicht, poëzie en voordrachtsworkshop voor volwassenen met Joost Swanborn.

14.00 uur Dichters in het gras, 25 bekende en onbekende dichters zitten verspreid door het park en dragen voor. Met medewerking van o.a. Wilma van den Akker, Juan Tajes, Kees Godefrooij, Juanna Guillen, Co Woudsma, Poetry Circle Nowhere, Gerrit Vennema, Mirjam Al/Merik van der Torren, John Zwart, Floor Buschenhenke, Frans Terken, Jack Terrible, Lobi Dayenne Denneboom, Jan Storms, Marijn Gremann, Simon Mulder, Juvu de Ruiter. Martin Verbeet, stadsdeelvoozitter van Oost/Watergraafsmeer geeft het startschot.

16.00-17.30 uur Poëzie op de planken, wervelend poëzieprogramma met de mooiste parkgedichten van de bewoners uit Oost/Watergraafsmeer en optredens van Rodhan Al Galidi, Raj Mohan, Tjitse Hofman, Poetry Circle en het mannenkoor Maranatha. Presentatie: Jos van Hest.

De hele dag van 9.00 - 17.00 uur


- Poëziewandeling met opdrachten.


- Suikerbroodboom, installatie van Still Buitenruimtes.


- Boekhappen, een project van Ludieke Werken.


- Poëzieles