Gemeente Schouwen-Duiveland


transferiumgebouw

Officiële opening van hernieuwd transferiumgebouw

Publicatiedatum: 09 juli 2008
Datum laatst gewijzigd: 09 juli 2008


- PERSBERICHT -

Datum

dinsdag 8 juli 2008

J.D. Klapwijk-VVV, tel: 0111 450 524

H. Verkaart tel. 0111 452 469

Dinsdag 15 juli verrichten de wethouders A.M. Verseput en W. G. Renden samen met P.T. Grinwis (VVV) en C. Hage (TCR) de officiële opening van het verbouwde Transferiumgebouw. Dit gebeurt door het hijsen van drie vlaggen om 16.00 uur op het Transferium aan de Roelandsweg in Renesse. Met deze officiële opening komt een eind aan een verbouwing van elf weken.

Door de verbouwing zijn de kantoren van TCR, het vervoerbedrijf dat onder meer het transferiumvervoer verzorgt, uitgebreid. Verder heeft de VVV in de publieksruimte nu een eigen kantoor, dat het gehele jaar open is. Hiermee is een lang gekoesterde wens van deze organisatie in vervulling gegaan. Deze permanente vestiging van de VVV op het Transferium biedt mogelijkheden om de dienstverlening aan toeristen en reizigers met het openbaar vervoer te verbeteren.

Wie met de bus reist, kan nu het gehele jaar door gebruik maken van de wachtruimte (met openbaar toilet). Bovendien hebben de douches nu ook een warmwatervoorziening.

Inmiddels is er achter het gebouw een nieuwe opstapplaats voor de huifkar aangelegd. Deze heeft- geheel in stijl- de vorm van het dak van een hooimijt gekregen. De huifkar is een van de mogelijkheden om je op een leuke manier van en naar het strand te laten vervoeren .

Met deze verbouwing is het Transferium, dat inmiddels tien jaar in gebruik is, aangepast aan de eisen van deze tijd. Jaarlijks maken zo'n 200.000 mensen gebruik van deze parkeerplaats om hun auto te parkeren en daar vandaan met aangepast vervoer richting strand te gaan.