Veilig Amsterdam


Alcoholverbod Overtoomse Veld-Noord

alcoholverbod


* Overlastgroepen

* Alcoholmatiging

11 juli 2008

Vanaf 15 juli geldt tot 15 juli 2009 een alcoholverbod in Overtoomse Veld-Noord. De bewoners en ondernemers uit de Jan Tooropstraat en omgeving hebben al lang overlast van jongens die alcohol drinken in geparkeerde auto's in de Jan Tooropstraat bij het ROC en elkaar ongeremd toeschreeuwen vanuit de auto's, met de radio keihard aan.

De agressie van de jongens en de angst van de bewoners is weliswaar iets afgenomen, maar zeker niet ten einde. De politie verzocht het stadsdeel om een alcoholverbod als middel om te kunnen optreden bij overlast. Dit paardenmiddel werkt, is de ervaring van het Dagelijks Bestuur, aangezien op het Wilhelminaplein met het alcoholverbod de hangjongens zijn verdwenen. Ook rond het Delflandplein is eerder een alcoholverbod ingesteld, hier veroorzaakten zwervers en daklozen de overlast.

Grenzen verbodsgebied
De grenzen van het nieuwe verbodsgebied zijn de spoorlijn, Evertsenstraat, Tooropstraat, Voermanstraat, Nibbrigstraat, Mondriaanstraat en Postjesweg. Op terrassen, zoals van de Colour Kitchen, mag wel worden gedronken. Buurtfeesten krijgen een ontheffing.