Gemeente Elburg


Nieuw burgerlid welstand

Sinds 1 mei 2008 treedt mevrouw G. (Gerda) van Hooren uit Elburg op als burgerlid in de welstandscommissie van de gemeente Elburg.

Samen met de welstandsgedelegeerde van het Gelders Genootschap beoordeelt zij bouwplannen die bij de gemeente zijn ingediend op kwaliteit en passendheid in de omgeving. Zij doen dit aan de hand van de Welstandsnota die door de gemeenteraad van Elburg in 2004 is vastgesteld.

Mevrouw van Hooren was een van de 7 sollicitanten die reageerde op de vacature voor burgerlid die eind 2007 in Huis aan Huis stond. In de welstandscommissie was een tussentijdse vacature ontstaan door het vertrek van Harry de Boer in verband met zijn benoeming als raadslid. Desgevraagd geeft mevrouw Van Hooren aan geen spijt te hebben van haar benoeming als burgerlid. "Het is heel interessant om de diverse bouwaanvragen te bekijken en ook het oordeel van de welstandsgedelegeerde (een architect) daarover te horen". Ook de contacten met burgers vindt zij heel boeiend. Het burgerlidmaatschap is goed te combineren met haar baan omdat de vergaderdata vast staan - de commissie vergadert 1 keer in de twee weken op dinsdag - en zij daar van te voren rekening mee kan houden.

De gemeente zelf hecht veel waarde aan de inzet van burgerleden, vanwege hun frisse kijk op de (bouw)plannen en hun betrokkenheid als inwoner van de gemeente Elburg.

Naast mevrouw Van Hooren zijn nog drie andere burgerleden actief: 2 in de mandaatcommissie voor de monumentenzorg en 1 als plaatsvervangend lid.

Wilt u meer weten over de welstandscommissie en het burgerlidmaatschap? Dan kunt u contact opnemen met de heer R. Klijnstra van de afdeling Bouwen en Milieu, tel. 0525 - 688653.

Welstand (400)

v.l.n.r. R. Klijnstra (gemeente), G. van Hooren (burgerlid) en E. Hulstein (welstandsgedelegeerde)