Datum: 15 juli 2008

Lisse Politie neemt rijbewijs in De politie heeft het rijbewijs ingenomen van een 51 jarige automobilist uit Lisserbroek. Bij een controle op dinsdag 15 juli rond 02.00 uur op de Kanaalstraat bleek van drankgebruik door de man. Hij werd aangehouden en er volgde een ademanalyse. De uitslag hiervan was 645 ug/l. De limiet ligt bij 220 ug/l. Naast het innemen van het rijbewijs maakt de politie proces-verbaal op voor het rijden onder invloed.

Noordwijk Aanrijding tussen motor en auto Maandagavond 14 juli rond 19.40 uur is een 41 jarige motorrijder uit De Zilk op de Langevelderslag gewond geraakt bij een aanrijding met een door een 29 jarige man uit Harsum (Dld) bestuurde auto. De man liep een klaplong en gebroken arm op. Het ongeval ontstond toen de motorrijder de voor hem afremmende auto inhaalde en de bestuurder er op dat moment juist voor koos om links af te slaan naar een parkeerterrein.

Noordwijk Man valt met scootmobiel Maandagmiddag 14 juli rond 14.15 uur is een 77 jarige man uit Noordwijk bij de rotonde van de Beeklaan/Gladiolusstraat/Jan van Gent gewond geraakt toen hij met zijn scootmobiel omviel. De man werd met letsel aan arm en schouder overgebracht naar het Diaconesseziekenhuis in Leiden. Dat de man met zijn scootmobiel omviel kwam door een uitwijkmanoeuvre van hem nadat hij schrok van fietsers die in tegengestelde richting de rotonde namen. De politie heeft de fietsers gesproken.

Sassenheim Motorrijder komt ten val Maandagmiddag 14 juli rond 16.35 uur is een 48 jarige motorrijder uit Voorhout op de afrit van de Rijksweg A44 naar de Rijksstraatweg gewond geraakt toen hij in een bocht zijn motor niet hield, tegen de vangrail terecht kwam en viel. Met een sleutelbeenbreuk werd hij overgebracht naar het LUMC.

Leiderdorp Gestolen fiets terug naar eigenaar Een politiebiker van het team Leiderdorp fietste maandag 14 juli, rond 16.25 uur, op de Kerveltuin toen hij een jongen zag fietsen op een fiets die kenmerken van diefstal vertoonde. De politiebiker besloot hem staande te houden en de fiets te controleren. Zijn vermoedens waren juist, de fiets bleek een dag eerder gestolen te zijn vanuit de Bloemerd. De rechtmatige eigenaresse had aangifte gedaan bij de politie en kan haar fiets nu weer ophalen. De politie maakt tegen de verdachte, een 12 jarige jongen uit Leiderdorp, proces-verbaal op.

Fietsendiefstal en heling aanpak Fietsendiefstal behoort tot de categorie kleine criminaliteit, maar niettemin krijgen veel mensen er in hun leven een of meerdere keren mee te maken en zorgt het voor veel ongemak en frustratie. De politie pakt heling en fietsendiefstal daarom aan en houdt regelmatig controles. Nog regelmatig kan de politie de gestolen fiets niet direct aan een aangifte linken. De politie vraagt dan ook om altijd aangifte te doen van een gestolen fiets. Via de website www.fietsendiefstal.nl kan er een fietsenpaspoort aangemaakt worden waarin alle unieke eigenschappen van de fiets kunnen worden genoteerd. Op het moment dat de fiets gestolen is kan er eenvoudig aangifte gedaan worden. Dit kan overigens via www.politie.nl.

Hazerswoude-Dorp Aanrijding tussen fietser en auto Maandagmiddag 14 juli rond 16.00 uur is een 83 jarige fietser uit Kouderkerk aan den Rijn op de Gemeneweg gewond geraakt bij een aanrijding met een door een 33 jarige vrouw uit Alphen aan den Rijn bestuurde auto. De fietser liep een hoofdwond op en werd voor onderzoek overgebracht naar het Rijnland Ziekenhuis. Het ongeval ontstond doordat de fietser bij het oversteken geen voorrang verleende aan de over de Gemeneweg rijdende auto. De bestuurster van de auto probeerde de man nog te ontwijken maar zonder resultaat.

Alphen a/d Rijn Politie neemt rijbewijs in De politie heeft het rijbewijs ingenomen van een 23 jarige automobilist uit Alphen aan den Rijn. Bij een controle dinsdag 15 juli rond 04.00 uur op de Leidse Schouw werd drankgebruik vastgesteld. De controle volgde nadat agenten hem zagen rijden met gebreken aan de verlichting. De man werd aangehouden en aan het bureau volgde een ademanalyse. De uitslag hiervan was 570 ug/l. Teveel voor deze beginnend bestuurder waarvoor de limiet in het verkeer ligt bij 0.90 ug/l.

Nieuwerkerk a/d IJssel Verdachten van fietsdiefstal aangehouden De politie heeft maandagavond 14 juli twee 18 jarige jongens uit Rotterdam en Capelle aan den IJssel aangehouden. Beiden worden er van verdacht die avond een damesfiets uit een tuin van een woning aan het Paganinipad te hebben gestolen. De politie is op zoek naar nog meer verdachten. De zaak kwam aan het rollen na een melding dat een groep jongens aan fietsen stonden te rommelen bij Sporthal Parkzoom. Op de Europalaan liep de politie tegen zes jongens met vier fietsen aan. Ze renden weg en lieten de fietsen achter. De politie begon een zoekactie naar hen en kreeg daarbij hulp van burgers. Tijdens de zoekactie kwam het bericht dat er een damesfiets uit de tuin van de woning was gestolen. Die fiets zat bij de achtergelaten fietsen. De politie vermoedt dat ook de andere fietsen van diefstal afkomstig zijn en onderzoekt dit. De verdachten die in Capelle aan den IJssel konden worden aangehouden, zijn voor het onderzoek ingesloten.

Gouda Controle op dragen van gordel

De politie van Gouda heeft de afgelopen weken gecontroleerd op het dragen van de gordel in de auto. Helaas hebben agenten een groot aantal bekeuringen, namelijk 81, uitgeschreven aan bestuurders die hun gordel niet droegen. Het dragen van een gordel is voor uw eigen veiligheid en beter voor uw portemonnee; de bekeuring bedraagt namelijk 90 euro.

De politie van Gouda controleerde op 1 juli op de Burgemeester van Reenensingel. Binnen een periode van 2 uur reden er 23 bestuurders voorbij die geen gordel droegen. Naast de Burgemeester van Reenensingel controleerde de politie ook de afgelopen weken op de Ridder van Catsweg, de Bloemendaalseweg, de Hoge Gouwe, de Nieuwe Gouwe O.Z., de Sportlaan, de Kattensingel, de Korte Vest en de Joubertstraat. De politie zet de controles op het dragen van de gordel de komende tijd door.

Gebruik de gordel, hij zit er niet voor niets Nog steeds denken bestuurders dat het soms veiliger is om geen gordel te dragen. De politie wijst erop dat de gordel juist vaak letsel tijdens een ongeluk kan voorkomen, ook bij het te water raken van een auto. Veel bestuurders denken dat de gordel dan problemen kan veroorzaken. Raakt men echter te water en heeft de bestuurder geen gordel om dan is de kans groot dat er hoofdletsel ontstaat waardoor men bewusteloos raakt. De kans op verdrinking is dan groot.

Schoonhoven Overval op hotel Bij een overval op een hotel aan de Lekdijk-West is maandag 14 juli de 47 jarige eigenaar gewond geraakt. Rond 23.50 uur kwam hij oog in oog te staan met de overvaller die geld van hem wilde. De eigenaar verzette zich waarna een worsteling ontstond. Bij die worsteling liep de eigenaar enkele messteken op waaraan hij in een ziekenhuis werd behandeld. De overvaller is zonder buit vertrokken. Het door de politie direct ingestelde onderzoek leverde nog geen resultaat op. Vandaag gaat de politie verder met haar onderzoek..

------------------------------------- einde berichten -------------------------------------------------------
---

Postbus 4240 Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459305

---- --