Ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer

Speelhuizen voor kinderen krachtwijken

15-07-2008

In de Haagse Schilderswijk is maandag op het terrein van basisschool De Voorsprong een groot nieuw speelhuis geopend. Het klim-klauter-en-glijhuis is een cadeau van de Nationale Hypotheek Garantie (NHG) om de wijk leuker te maken voor kinderen.

Het is het tweede speelhuis dat de NHG doneert aan een van de veertig krachtwijken. De eerste is in januari geplaatst in de wijk Heechterp-Schieringen in Leeuwarden. 'We zien dat er veel behoefte is aan goede speelvoorzieningen in de prachtwijken. En als maatschappelijk betrokken organisatie willen we hieraan natuurlijk een bijdrage leveren', aldus directeur Karel Schiffer.

Samen spelen
De organisatie wil de meehelpen de leefbaarheid in de veertig wijken te vergroten en het eigenwoningbezit in de krachtwijken stimuleren. Een speelplek heeft een belangrijke functie in de wijk. Het is een plek waar jong en oud en verschillende culturen samenkomen en samen spelen. Het zorgt voor meer binding in de wijk en maakt een aangename en gezonde vrijetijdsbesteding voor de kinderen mogelijk.

Sponsor
De organisatie wil zelf jaarlijks twee speeltoestellen doneren aan twee krachtwijken. Om vaker een speelhuis te kunnen plaatsen in een van de veertig wijken zijn sponsoren welkom. De speelhuizen kosten 20.000 euro per stuk.

Meer informatie:
NHG Speelhuizen voor meer leefbaarheid