Politie Groningen

Dinsdag 15 juli 2008

Provincie Groningen, 15-07-2008

Groningen: brommer valt door overstekende kat

Een 29-jarige man uit Groningen is maandagavond op de Eilardaheerd gewond geraakt bij een verkeersongeval. De Stadjer moest op zijn bromfiets uitwijken voor een overstekende kat. Daarbij ging hij onderuit. De man werd met voetletsel naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft een rapportage van het ongeval gemaakt. De bromfiets raakte beschadigd.

Groningen: bromfietsers onder invloed

De politie heeft maandagnacht twee bromfietsers aangehouden voor rijden onder invloed. Een 24-jarige man uit Groningen liep in de Oude Ebbingestraat tegen de lamp. Hij bleek ruim 1 promille alcohol in zijn bloed te hebben. In de Stoeldraaierstraat werd een 34-jarige man uit Groningen gecontroleerd. Ook hij bleek te diep in het glaasje te hebben gekeken. Op het politiebureau werd vastgesteld dat hij 1,2 promille alcohol in zijn bloed had. Tegen beide bromfietsers wordt proces-verbaal opgemaakt. De officier van justitie zal beslissen wat met beide verdachten zal gaan gebeuren.

Groningen: snorfietser na korte achtervolging aangehouden

De politie heeft maandagnacht in de Nieuwe Kijk Int Jatstraat een 28-jarige man uit Groningen aangehouden. De politie reageerde op een melding van een vechtpartij op De Laan. De Stadjer was na het incident op zijn snorfiets weggereden. Hij werd in de Nieuwe Kijk Int Jatstraat gesignaleerd. De agenten gaven de snorfietser een stopteken. De man negeerde het stopteken en probeerde te ontkomen aan de controle. Op het Nieuwe Kerkhof gooide de 28-jarige zijn snorfiets op het gras en hij wilde er rennend vandoor gaan. De Stadjer werd even later ingerekend. Hij wordt verdacht van het feit dat hij het politiestopteken heeft genegeerd. De verdachte werd meegenomen naar het politiebureau. Hij mocht na verhoor weer van zijn vrijheid genieten. Tijdens de achtervolging raakte een politieauto beschadigd na een lichte botsing tegen een muurtje op het Nieuwe Kerkhof. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: broers opgepakt na fietsdiefstal

De politie heeft maandagavond twee broers van 29 en 32 jaar, beiden uit de stad, aangehouden voor fietsdiefstal. Politieagenten zagen dat de broers bij een studentenflat in de Van Heemskerckstraat aan fietsen rommelden. Op een gegeven moment ging de oudste broer er op een herenfiets vandoor. Beide broers konden hierop aangehouden worden. De verdachten werden beiden ingesloten. Zij zullen vandaag gehoord worden. De politie zoekt de eigenaar van de weggenomen herenfiets. Het betreft een fiets met een blauw frame, gele spatborden en stuur, voorzien van een sticker met het opschrift Donitas Beach 2008. De eigenaar van de fiets wordt verzocht om contact op te nemen met de politie via 0900-8844.

Doezum: kluis gestolen uit bedrijf

De politie doet onderzoek naar een inbraak in een bedrijfsgebouw aan de Provincialeweg in Doezum. Onbekenden zijn in de nacht van zondag op maandag het pand binnen gekomen en hebben onder anderen een kluis en enkele gereedschappen meegenomen. De 60-jarige eigenaar van het bedrijf heeft aangifte gedaan.

Zuidhorn: auto in kanaal na stuurcorrectie

Een 60-jarige automobilist uit Enumatil is maandagmorgen bij Zuidhorn in het Van Starkenborghkanaal gereden. De man kwam uit de richting Gaarkeuken en wilde iets pakken van zijn achterbank. Hierdoor stuurde hij richting de berm. De automobilist wilde corrigeren, maar trok daarbij te heftig aan het stuur. Hij belandde daardoor met zijn voertuig in het water. Het slachtoffer kwam er met een nat pak vanaf. Zijn auto is door een bergingsbedrijf uit het water gehaald.

Delfzijl: verkeerscontrole

De politie heeft maandag een verkeerscontrole gehouden op diverse locaties in en om Delfzijl. Hierbij zijn vier bekeuringen uitgeschreven voor het niet dragen van de autogordel. De bestuurder van een landbouwvoertuig heeft een bekeuring gekregen vanwege scherpe, uitstekende lading.

Bedum: vrachtwagenchauffeur rijdt door na aanrijding

Een vrachtwagenchauffeur (gegevens onbekend) is maandagmiddag aangehouden. De man had op de Stationsweg in Bedum een verkeerslicht bij een voetgangersoversteekplaats omver gereden. Een getuige had gezien dat de chauffeur was uitgestapt, zijn spiegel had recht gezet en weer door was gereden. Op basis van het kenteken kon de man in Friesland worden aangehouden. De politie maakt proces-verbaal op voor het doorrijden na een aanrijding.

Tolbert: gestolen auto in beslag genomen

De politie kreeg maandagnacht een melding dat er mogelijk een dronken automobilist over de Noorderweg in Tolbert zou rijden. Bij aankomst werd de bewuste auto geparkeerd aangetroffen. De auto bleek als gestolen geregistreerd te staan. De bestuurder is niet aangetroffen. De auto is weggesleept. De eigenaar van de auto meldde zich later telefonisch. De politie onderzoekt of de auto inderdaad van diefstal afkomstig is.

Marum: bedrijfsinbraak

Bij een bedrijf aan de Wendsteinweg in Marum is in de nacht van maandag op dinsdag ingebroken. Twee onbekenden hebben een ruit ingegooid en zijn er met een computer ter waarde van een paar duizend euro vandoor gegaan. Het tweetal is op de fiets vertrokken. Een getuige zag het tweetal wegfietsen, maar kon hen niet meer achterhalen. De politie stelt een onderzoek in.

Musselkanaal: automobilist zonder rijbewijs

Een 37-jarige automobilist uit Musselkanaal is maandagmiddag aangehouden voor rijden zonder rijbewijs. De man werd op het Tweede Boerendiep in Musselkanaal gecontroleerd. Hij bleek niet in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. Bovendien was de technische staat van het voertuig twijfelachtig. De auto is voor technisch onderzoek meegenomen naar het bureau. De Kanaalster krijgt in elk geval een bekeuring voor rijden zonder rijbewijs.

Veendam: man valt ex-vriendin lastig

De politie heeft maandagnacht een 26-jarige man uit Veendam aangehouden. De man was bij een woning aan de Vredenrustlaan in zijn woonplaats een balkon op geklommen. In die woning was zijn ex-vriendin aanwezig. De man uitte diverse bedreigingen in de richting van zijn ex. De gealarmeerde politie trof de Veendammer een paar huizen verderop aan. Daar kon hij worden aangehouden. Onderweg naar het bureau werd de man steeds opstandiger. Hij heeft daarbij vernielingen gepleegd aan het portier van de politieauto. Ook bij het overbrengen naar de cel, bleef de man zich verzetten. Hij is ingesloten voor nader onderzoek.

Provincie Groningen: snelheidsovertredingen

De politie heeft op diverse locaties een snelheidscontrole gehouden.

Leens, Provincialeweg N361: aantal gecontroleerde voertuigen: 694, aantal overtredingen: 20, hoogst gemeten snelheid: 100 km/uur, snelheidslimiet: 80 km/uur.

Groningen, Ulgersmaweg: aantal gecontroleerde voertuigen: 806, aantal overtredingen: 97, hoogst gemeten snelheid: 86 km/uur,
snelheidslimiet: 50 km/uur.

Groningen, Plataanlaan: aantal gecontroleerde voertuigen: 1741, aantal overtredingen: 63, hoogst gemeten snelheid: 101 km/uur, snelheidslimiet: 70 km/uur.

Groningen, Friesestraatweg: aantal gecontroleerde voertuigen: 1379, aantal overtredingen: 176, hoogst gemeten snelheid: 111 km/uur, snelheidslimiet: 70 km/uur.