Politie Gelderland-Zuid

Derde avond Vierdaagsefeesten

Nijmegen, 15-07-2008 o Op de derde avond van de Nijmeegse Vierdaagsefeesten was het rustiger dan op de twee daaraan voorafgaande dagen. Een groot gedeelte van het publiek kwam pas later naar de feesten. Bij de vermaakcentra Hunnerpark, Valkhof, Waalkade (Casino) en op het Koningsplein was het druk. De lichtkranten hoefden niet te worden gebruikt. Volgens het Actief Comite Binnenstad Nijmegen bezochten 190.000 mensen de feesten. De politie verrichtte 13 aanhoudingen.

In de meeste gevallen ging het om kleinere incidenten. Een overzicht:

Diefstal

Twee verdachten, een 16-jarige vrouw uit Apeldoorn en een 19-jarige man uit Vught zijn aangehouden voor diefstal van een tas vanuit een toilet op het Hunnerpark. Een 19-jarige Nijmeegse had van het toilet gebruik gemaakt en ontdekte buiten dat ze haar tas was vergeten. Toen zij terugging bleek de tas te zijn verdwenen. Wel zag zij de 16-jarige vrouw met een bobbel onder de trui naar buiten komen. De 19-jarige Nijmeegse sprak haar hierop aan en hield haar vast. Er ontstond een kleine worsteling. De bewaking heeft de vrouw samen met de 19-jarige man uit Vught die bij de vrouw hoorde, aangehouden en aan de politie overgedragen.

Verder werden er aangehouden:

* 3 personen voor belediging

* 1 voor diefstal

* 3 voor verstoring openbare orde

* 1 voor het niet kunnen tonen van een ID-bewijs
* 1 voor het niet voldoen aan een bevel of vordering
* 1 voor vernieling

* 1 voor openbare dronkenschap

Wildplassen

Naast de aangehouden verdachten werden er tientallen feestvierders bekeurd voor wildplassen.

(90 euro)

Vals geld

In de loop van de avond kreeg de politie meerdere meldingen dat er vals geld in omloop was. Om de horecaondernemers hiervoor te behoeden werden zij middels een SMS-alert hiervan op de hoogte gebracht. (14)