Politie Drenthe

Dinsdag

Assen, 15-07-2008

Auto te water

COEVORDEN De politie kreeg maandagochtend een melding van een te water geraakte auto in het Stieltjeskanaal. Net voorbij het viaduct Rondweg Coevorden troffen agenten een personenauto aan. De 25-jarige bestuurder uit Coevorden was al uit de auto. De man werd ter plekke door ambulancepersoneel onderzocht en had een paar blauwe plekken opgelopen. De automobilist verklaarde dat hij werd afgeleid tijdens het rijden en daardoor verloor hij de macht over het stuur. Hij raakte in de slip en ging vervolgens met zijn auto over de kop het water in. De man had zichzelf uit zijn benarde situatie bevrijd. De man had geen alcohol gedronken. De auto werd afgesleept en de man werd door de politie naar huis gebracht. (08-154184)

Politie houdt duo aan

HOOGEVEEN De politie heeft maandagavond een 16-jarige jongeman uit Hoogeveen en een 19-jarige man uit Hoogeveen aangehouden op de Griendtsveenweg. De politie had een melding gekregen dat het duo een aantal dienbladen had weggenomen bij een fastfoodketen. Toen de politie het tweetal had getraceerd bleek dat de dienbladen kapot waren. De mannen hadden de dienbladen onder de achterwielen van de auto gelegd en hadden vervolgens gas gegeven. Hierdoor zou de auto gaan driften en glijden. Het tweetal werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Tegen de mannen is proces-verbaal opgemaakt. (08-154328)

Eenzijdig verkeersongeval

HOOGEVEEN Maandagavond is een 33-jarige automobilist uit Veeningen betrokken geraakt bij een éénzijdig verkeersongeval op de A28. De automobilist reed de afslag op richting Hoogeveen. De man verklaarde dat hij een zonnebril wilde pakken en toen rechtdoor de bosjes in reed. De auto raakte hierbij een boom en kwam in de struiken tot stilstand. De brandweer moest een aantal takken en boompjes weghalen om bij het slachtoffer te kunnen komen. De man werd ter controle per ambulance overgebracht naar het Bethesda ziekenhuis in Hoogeveen. (08-154317)

Politie houdt alcomobilisten aan

COEVORDEN De politie heeft maandagavond een 42-jarige automobilist uit Utrecht aangehouden op de Daler Allee. Agenten hadden de man een stopteken gegeven omdat de APK van de auto was verlopen. De man kreeg daarvoor een bekeuring en moest ook een blaastest ondergaan. Aan de hand van de uitslag werd de man aangehouden, hij scoorde 0,87 promille. Op het politiebureau kreeg de man een rijverbod van drie uren opgelegd en werd proces-verbaal tegen de man opgemaakt. (08-154355)

NIJEVEEN De politie heeft in de nacht van maandag op dinsdag een 21-jarige automobilist uit Hoogeveen aangehouden op de Schuurmansweg. Agenten hadden de man aan de kant gezet ter controle. Aan de hand van de blaastest werd de man aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De man scoorde 0,25 promille. Uit onderzoek bleek dat de man al vaker was aangehouden voor dezelfde overtreding. Het rijbewijs van de beginnende bestuurder werd ingevorderd. (08-154372)

Politie houdt drietal aan

BORGER De politie heeft maandagnacht op de Klokbeker twee onbekende mannen en een 26-jarige vrouw uit Assen aangehouden. Het drietal werd aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij een poging tot inbraak. De politie had een melding binnengekregen dat er een verdachte bus op de Klokbeker stond geparkeerd. Door adequaat optreden kon het drietal worden aangehouden. Het drietal werd overgebracht naar het politiebureau en werden ingesloten. (08-154373)

Politie houdt winkeldieven aan

EMMEN De politie heeft maandagochtend een 33-jarige man uit Emmen aangehouden in een supermarkt aan de Statenweg. De man had rookwaren wegenomen. De man werd overgebracht naar het politiebureau en kreeg een taakstraf opgelegd van veertien uren. (08-154171)

EMMEN De politie heeft maandagochtend een 33-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden in een supermarkt aan de Weerdingerstraat. De man had een aantal blikjes bier uit een supermarkt weggenomen. Na zijn aanhouding deed de man vrijwillig afstand van de goederen. Op het politiebureau kreeg de man een dagvaarding uitgereikt. (08-154185)

Jongen aangehouden voor vernieling

EMMEN De politie heeft maandagavond een 16-jarige jongeman uit Emmen aangehouden op verdenking van vernieling van een personenauto. De politie had een melding gekregen dat op de Houtweg iemand een steen had gegooid tegen een passerende auto. Agenten konden de 16-jarige jongen staande houden. Hij werd overgebracht naar het politiebureau. De andere verdachten in deze zaak zijn uitgenodigd om zich te melden op het politiebureau. De auto moest worden afgesleept. De auto liep een kapotte ruit op. De kosten zullen op de daders worden verhaald. (08-154354)

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met 0592 451280