Milieudienst Rijnmond

Stankoverlast van AVR Compostering houdt aan

15.07.2008 9:15

Vanuit voornamelijk Vlaardingen ontvangt de DCMR Milieudienst Rijnmond sinds afgelopen week tot vandaag meer dan 120 klachten over een chemische, zure of rottingslucht. Het bedrijf AVR Compostering veroorzaakt de stankklachten doordat veel stank vrijkomt bij het composteringsproces van groente-, fruit- en tuinafval (GFT). De stankoverlast wordt veroorzaakt doordat het GFT een grotere hoeveelheid (nat) fruit dan normaal bevat.

De DCMR heeft er bij de AVR op aangedrongen snel maatregelen te treffen die de stankoverlast wegnemen. Hoewel dit een moeilijke opgave is, ziet de DCMR erop toe dat hieraan voortdurend wordt gewerkt. De aanvoer van fruit is inmiddels gestopt. Op korte termijn wordt met geurneutralisatie gewerkt. Op langere termijn moet het biologisch filter de stankoverlast volledig wegnemen.

Dinsdag 15 juli heeft AVR werkzaamheden gepland waarbij de compost wordt omgeschept. Met de zuidwesten wind die op deze dag wordt verwacht, krijgen bewoners van Vlaardingen mogelijk opnieuw met stankoverlast te maken. Bewoners kunnen bij overlast contact opnemen met de Meldkamer van de DCMR, 010 4733333 of via het digitale klachtenformulier op www.dcmr.nl