Politie Zuid-Holland-Zuid

15/07 Alblasserwaard en Vijfheerenlanden

Dordrecht , 15-07-2008 o persberichten district II

ZONDER RIJBEWIJS
GORINCHEM Een 48-jarige man uit Leersum heeft op maandagmorgen 14 juli op een parkeerplaats langs de A27 ter hoogte van Gorinchem een bekeuring gekregen omdat hij niet in het bezit is van een rijbewijs. Ook de andere inzittenden, de vrouw en de dochter van de man, waren niet in het bezit van een rijbewijs. De auto werd op kosten van de man getakeld naar Gorinchem. De politie maakt proces-verbaal op.

GESTOLEN KENTEKENPLATEN
VUREN In de nacht van maandag 14 juli op dinsdag 15 juli heeft de politie een 24-jarige vrouw uit Bavel en een 25-jarige man uit Breda aangehouden op een parkeerplaats langs de A15 ter hoogte van Vuren. Surveillerende dienders controleerden de twee die met een geopende motorkap op de parkeerplaats stonden. De man kon zich niet identificeren. Na controle van het kenteken van de auto bleken de kentekenplaten op de auto op een ander voertuig thuis te horen. Hierdoor rees het vermoeden van diefstal, dit bleek te kloppen na verificatie in het politiesysteem. In de kofferbak lagen de originele kentekenplaten, evenals een honkbalknuppel die verboden is bij de wet Wapens en Munitie. De honkbalknuppel werd in beslaggenomen. Bij fouillering van de vrouw op het politiebureau vond de politie harddrugs, deze is in beslaggenomen. Beide verdachten zijn ingesloten, de auto is in beslaggenomen. De politie stelt een onderzoek in.

PRULLENBAK IN BRAND
NIEUW-LEKKERLAND De politie heeft op maandagavond 14 juli een 17-jarige jongen uit Nieuw-Lekkerland aangehouden op de hangplek achter de watertoren aan de Lekdijk. Hij wordt verdacht van brandstichting. De tiener stak een zak aan en gooide deze in een prullenbak waardoor deze in brand vloog. Na het vuur uitgemaakt te hebben, moest hij mee naar het politiebureau. Daar bekende hij de brandstichting. Na verhoor mocht hij weer naar huis. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

GEZOCHT
GORINCHEM De politie heeft in de nacht van maandag 14 juli op dinsdag 15 juli een 29-jarige man uit Amsterdam aangehouden op de Stationsweg. Surveillerende agenten voerden een routinecontrole uit. De man gaf diverse keren een valse naam op. Eenmaal op het politiebureau bleek waarom: hij wist dat hij door de politie werd gezocht voor het hebben van een hennepplantage en dat hij nog 30 dagen gevangenisstraf had openstaan voor het niet voldoen aan een werkstraf. De verdachte werd ingesloten.