Politie Zuid-Holland-Zuid

15/07 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

Dordrecht , 15-07-2008 o persberichten district I

GESTOLEN FIETS
DORDRECHT De politie heeft op maandagmorgen 14 juli een 17-jarige jongen uit Dordrecht aangehouden in de Kolfstraat. Hij liep met een fiets met een doorgezaagd slot. Agenten controleerden de tweewieler die in november 2007 bleek te zijn gestolen aan het Selma Lagerlof-erf in Dordrecht. De knul gaf aan de fiets eerder dit jaar te hebben gekocht op een rommelmarkt. Hij deed afstand van de fiets die terug gaat naar de rechtmatige eigenaar.

VAN BALKON GEVALLEN
ZWIJNDRECHT Een 17-jarig meisje uit Dordrecht is op maandagavond 14 juli van een balkon (eerste etage) gevallen in de Zonnebloemstraat. Ze was op de reling gaan zitten en raakte vermoedelijk uit balans. Het slachtoffer werd door ambulancepersoneel meegenomen naar het ziekenhuis waar twee gebroken ribben werden geconstateerd.

DRONKEN MAN IN HET WATER
ZWIJNDRECHT Een onder invloed van alcohol verkerende man is maandagmiddag 14 juli in het water gevallen op de Burg. Pijl Hogeweglaan nabij de rotonde. Omstanders haalden de 44-jarige man uit Zwijndrecht uit het water waarna de hulpdiensten werden ingeschakeld. Na controle door ambulancepersoneel werd hij thuisgebracht door de politie.

AANRIJDING
HENDRIK-IDO-AMBACHT Op de A16 richting Rotterdam ter hoogte van Hendrik-Ido-Ambacht zijn maandagmiddag 14 juli een vrachtwagen met oplegger en een personenauto in botsing gekomen. Bij het wisselen van rijstrook raakten de voertuigen elkaar. Er vielen geen gewonden. De personenauto bestuurd door een 63-jarige man uit Pijnacker raakte rondom beschadigd.

HENNEPKWEKERIJ ONTDEKT
DORDRECHT In een pand aan de Taankade is op maandagmiddag 14 juli een hennepkwekerij ontdekt. De politie ging erop af naar aanleiding van een melding van Eneco die had geconstateerd dat er illegaal stroom werd afgetapt. Na aankloppen deed een 22-jarige Bulgaarse vrouw de deur open en liet de agenten binnen. De dienders troffen in de woning een professionele hennepkwekerij aan, in totaal ging het om zon 550 planten. De kwekerij werd ontmanteld, de 22-jarige vrouw aangehouden. Haar 41-jarige vriend huurder van de woning werd begin van de avond aangehouden toen hij zijn woning nietsvermoedend betrad. Hij werd ook aangehouden en bekende op het politiebureau dat de kwekerij van hem is. Zowel de man als zijn vriendin zijn in verzekering gesteld.