Persberichten Lekstroom, 11.25 uur

Utrecht, 15-07-2008

Betrapt op winkeldiefstal

NIEUWEGEIN Een 72-jarige uit Utrecht man is betrapt op winkeldiefstal.

Hij nam maandag 14 juli omstreeks 13.40 uur uit een winkel aan de Veldwade drie gasaanstekers weg. De man stak de gasaanstekers in zijn zak maar vergat deze bij de kassa af te rekenen. Bij het verlaten van de winkel werd hij aangehouden door beveiligingspersoneel en overgedragen aan de politie. De man kreeg een bekeuring van 150 euro. De drie aanstekers zijn retour naar de winkel.

Automobilist ernstig gewond

SCHALKWIJK Een 37-jarige automobilist uit Werkhoven raakte zeer ernstig gewond bij een ongeval op de Lekdijk.

De man reed maandag 14 juli omstreeks 17.20 uur over de Lekdijk richting Wijk bij Duurstede. Door nog onbekende oorzaak raakte hij in de berm, sloeg een aantal keren over de kop en kwam onderaan de dijk tot stilstand. De brandweer kwam er aan te pas om de bekneld zittende man te bevrijden. De man was niet aanspreekbaar. Ook een traumaheli kwam ter plaatse. De man werd met ernstig hoofd- en inwendig letsel overgebracht naar het VU-ziekenhuis. Zijn toestand is kritiek.

Aangehouden voor vernieling

NIEUWEGEIN Een 22-jarige man uit Nieuwegein is aangehouden op verdenking van vernieling.

De politie kreeg maandag 14 juli een melding dat er een ruit van de voordeur van een woning in Vreeswijk was vernield. Na onderzoek bleek dat de Nieuwegeiner zich had opgewonden dat er werd geklaagd over zijn te harde muziek. Hij liep hierop naar de woning van de klager en vernielde de ruit van diens voordeur. Tegen de Nieuwegeiner wordt proces-verbaal opgemaakt.

Inzittende gewond bij aanrijding

NIEUWEGEIN Een 75-jarige vrouw uit Nieuwegein is gewond geraakt bij een ongeval op de kruising Koekoekslaan met de Specht.

De vrouw zat in de auto die werd bestuurd door een 72-jarige vrouw eveneens uit Nieuwegein. Het ongeval ontstond maandag 14 juli omstreeks 10.40 uur toen de 72-jarige op de kruising linksaf sloeg maar inplaats van op de rem trapte, gas gaf en tegen een paal van de middengeleider tot stilstand kwam. De 75-jarige werd met onbekend letsel overgebracht naar het Antonius ziekenhuis. Kort daarna raakte ook de 72-jarige onwel en werd ook naar het ziekenhuis vervoerd. De vernielde auto moest worden weggetakeld.