Persberichten Rijn&Venen, 11.15 uur

Utrecht, 15-07-2008

Hennepkwekerij in woning

MAARSSEN In een woning in Bloemstede trof de politie een in werking zijnde hennepkwekerij aan. Het ging om 145 hennepplanten. Er zijn nog geen aanhoudingen verricht.

Na meerdere tips dat er mogelijk een hennepkwekerij in de woning zou zijn, stelde de politie maandag 14 juli een onderzoek in. Op de zolderverdieping bleek inderdaad sprake van een ingerichte hennepkwekerij. Bovendien bleek dat er stroom illegaal werd afgetapt. De hennepplanten zijn weggehaald en vernietigd. De complete apparatuur is inbeslaggenomen. Er bevond zich niemand in de woning. Het onderzoek wordt voortgezet.

Vier mannen aangehouden

WOERDEN Vier mannen zijn aangehouden op verdenking van openlijke geweldpleging/bedreiging.

Na een melding van vernieling van ruiten van een bestelauto op de Heggeroosweide door inzittenden van een andere bestelauto, trof de politie de bewuste bestelauto aan op Waardsebaan. De vier mannen, een 40-jarige en een 19-jarige uit Zoetermeer, een 18-jarige Hagenees, en van de vierde zijn geen gegevens bekend, werkten niet mee en bedreigden de politiemensen. Uiteindelijk lukte het met assistentie van andere politiemensen om de vier aan te houden en over te brengen naar het politiebureau. De 40-jarige bleek bovendien alcohol te hebben gedronken en weigerde tot twee keer toe mee te werken aan een ademanalyse. De vier zijn voor nader onderzoek en verhoor ingesloten.

Snelheidscontrole

MIJDRECHT Bij een snelheidscontrole passeerden 1642 bestuurders de radar die opgesteld stond op de prov.weg N201. 36 Bestuurders werden betrapt en de hoogst gemeten snelheid bedroeg 104 km/u waar 80 km/u is toegestaan. De meting vond maandag 14 juli tussen 14.00 en 16.00 uur plaats.

Aangehouden voor diefstal/heling fiets

MAARSSEN Een 15-jarige jongen uit Utrecht is aangehouden op verdenking van diefstal/heling van een herenfiets.

Surveillerende politiemensen controleerden de Utrechter op het Pieter de Hooghplein. Het viel op dat de fiets was overgespoten en dat het framenummer was weggeslepen. De fiets werd inbeslaggenomen. De fiets zou via een veilingsite op internet zijn gekocht. De Utrechter werd ingesloten voor onderzoek en verhoor.