Gemeente Franekeradeel


Officiële bekendmakingen 16 juli 2008, Franeker Courant

Bouwaanvragen

Burgemeester en wethouders maken overeenkomstig de Woningwet bekend dat in de periode van 03-07-2008 t/m 09-07-2008 de volgende lichte en reguliere bouwaanvragen zijn binnengekomen

* Binnenhof 17 te Franeker plaatsen van een dakkapel
* Kiesterzijl 18 te Franeker vergroten van de woning
* Kruising Planetenbaan/Meteoorbaan/Ceresbaan/Pallasbaan te Franeker bouwen van een brug

* De Vang naast nr 3 te Franeker bouwen van een bedrijfspand
* Kingmatille 3 te Zweins veranderen van een bedrijfsgebouw met woning

* Lammert Hofstrastraat 2 te Franeker verlengen garage en bouwen kap op garage

* Franekerweg 11 te Tzum bouwen van een garage
* Voorstraat 76 te Franeker aanbrengen van lichtreclame
* Hottingabûr 31 A te Sexbierum vergroten van de woning
* Burgemeesgter J Dijkstraweg 6 te Franeker verplaatsen van een atelier (tijdelijke vergunning)

* Burgemeester J Dijkstraweg 6 te Franeker plaatsen van een tuinhuisje

Deze bouwaanvragen worden behandeld in de welstandscommissie. De vergaderingen van de Welstandscommissie zijn openbaar en vinden op maandagmorgen in de oneven weken van 9.30 - 11.00 uur plaats in het gemeentehuis. U bent hierbij van harte welkom! Wilt u weten wanneer een bouwplan wordt behandeld, kijkt u dan op de website www. franekeradeel.nl.

Wij attenderen u er op dat tegen een aanvraag om bouwvergunning geen bezwaarschrift kan worden ingediend. Een bezwaarschrift kan pas worden ingediend na het verlenen van de bouwvergunning.

Sloopaanvraag

Burgemeester en wethouders maken bekend dat de volgende aanvraag voor een sloopvergunning is binnengekomen:

* Noord 17 te Franeker slopen van asbesthoudende materialen en dakkapel (8/07/2008).

Verleende vergunningen 03-07-2008 t/m 09-07-2008

Reguliere bouwvergunningen

* Eise Eisingastraat 5 te Franeker veranderen van de voorgevel 2008-07-03

* Noord 33 te Franeker bouwen van een prieel 2008-07-09

Sloopvergunning

* Boargemaster Dukerstrjitte 15 te Sexbierum verwijderen van asbesthoudende materialen 2008-07-08

Indien u het niet eens bent met één van bovengenoemde besluiten, kunt u binnen zes wekenna verzending van dit besluit een schriftelijk en gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij het college van burgemeester en wethouders van Franekeradeel, Postbus 58, 8800 AB te Franeker. Het bezwaarschrift dient tenminste de volgende onderdelen te bevatten: naam en adres van de indiener;
de dagtekening;
een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht; de gronden van het bezwaar;
een ondertekening.

Indien u een bezwaarschrift heeft ingediend, kunt u tevens op grond van artikel 8:81 van de Algemene wet bestuursrecht de President van de Arrondissementsrechtbank te Leeuwarden verzoeken om een voorlopige voorziening te treffen, indien u van mening bent dat de onverwijlde spoed dat, gelet op de betrokken belangen, vereist. Een verzoek om voorlopige voorziening dient u te richten aan de President van de Arrondissementsrechtbank te Leeuwarden, Sector Bestuursrecht, Postbus 1702, 8901 CA te Leeuwarden. Ook dient u een kopie van het bezwaarschrift te overleggen.

Geen zienswijzen en verlening monumentenvergunning Het college van burgemeester en wethouders maakt bekend dat er geen zienswijzen zijn binnengekomen op het ontwerpbesluit van de aanvraag om een monumentenvergunning van:

* Stichting Kinderopvang Friesland voor het maken van een muurdoorbraak in de zijgevel (naar het pand Voorstraat 17) op het perceel Voorstraat 16 te Franeker.

Het college van burgemeester en wethouders maakt bekend dat er een monumenten-vergunning onder voorwaarden is verleend voor de bovenstaande aanvraag.

Voor belanghebbenden bestaat de mogelijkheid tegen het besluit van de raad / het college binnen zes weken na de dag van bekendmaking van het besluit aan de aanvrager een beroepschrift in te dienen bij de Rechtbank Leeuwarden, sector bestuursrecht, Postbus 1702, 8901 CA, Leeuwarden (tel.058-2341555). Het beroepschrift moet worden ondertekend en moet ten minste bevatten:

* naam en adres van de indiener;

* de dagtekening;

* een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht;
* de gronden van het beroep.

Ook dient u, indien mogelijk, een afschrift van het besluit waarop het geschil betrekking heeft te overleggen. De indiener van het beroepschrift is tevens griffierecht verschuldigd.

Alleen zij die tijdig (schriftelijk) of mondeling zienswijzen hebben ingediend tegen de ontwerp-beschikking kunnen later beroep instellen bij de Rechtbank, tenzij wordt aangetoond dat men redelijkerwijs niet in staat is geweest (tijdig) zienswijzen in te brengen danwel dat het definitieve besluit afwijkt van het ontwerp-besluit.

Besluiten college van b & w 8 juli 2008

Huiselijk geweld: Tryaterprogramma "Rake Klappen!" Besluit:
Een bedrag ad EUR 2.311 beschikbaar stellen voor het aanbieden van de productie "Rake klappen" aan het onderwijsveld, te dekken uit het regulier budget.

Beschikbaar stellen van een krediet van EUR 100.000 t.b.v. vervanging openbare verlichting.
Besluit:
Voor vervanging van lichtmasten een krediet beschikbaar stellen van EUR 100.000. De hieruit voortvloeiende kapitaallasten ad EUR 11.000 te dekken uit de hiervoor gereserveerde middelen in het investeringsprogramma conform de conceptwijziging.

Dorpsbelang Achlum, recreatieve voorzieningen Achlumervaart. Besluit:
Een bedrag van 40.000,00 euro beschikbaar stellen uit het Dorpsvisiefonds voor de aanleg van recreatieve voorzieningen in de Achlumervaart.

Franeker, 16 juli 2008.
Burgemeester en wethouders voornoemd,
T. Twerda, loco-burgemeester.
H.J.J. de Jong, secretaris.