Miljoenenidee op internet steunt het goede doel


DeMiljoen.nl; een nieuwe, unieke website

UTRECHT, 20080711 -- Er is een nieuwe website www.demiljoen.nl, die één pagina verdeelt in één miljoen pixels. Elke pixel kost één euro en kan worden gekocht als advertentieruimte of voor het plaatsen van een link of persoonlijke boodschap. Het kan dus door zowel bedrijven als particulieren gebruikt worden. Adverteerders steunen daarmee ook nog eens een goed doel. Van elke euro wordt daar 50 cent voor overgemaakt. Hiervoor is er een samenwerkingsverband met Nederland doet mee aangegaan. Verwacht wordt dat de site in die jaren door miljoenen mensen bezocht zal worden. Zo wordt DeMiljoen.nl een stukje Nederlandse internetgeschiedenis!

Eenzelfde concept is al eens gebruikt in Amerika ( www.milliondollarhomepage.com ) en is daar een groot succes gebleken. Als u de site bekijkt wordt duidelijk hoe een gevulde pixel pagina er uit kan zien.
In Nederland en voor Nederland is de site opgericht door twee ambitieuze jonge broers van 21 en 14 jaar oud, Rodney en Jason, die niet alleen hun dromen hebben, maar die ook uitvoeren.

De Nederlandse site is iets anders opgebouwd, omdat er meer advertentiemogelijkheden zullen zijn. Bij het stilstaan op een pixel wordt de advertentie uitvergroot met ruimte voor een grotere afbeelding en tekst. Dus geschikt om te adverteren voor een bedrijf, maar ook om een persoonlijke boodschap op bijzondere wijze te laten zien. Denk bijvoorbeeld aan het ten huwelijk vragen van je partner of een felicitatie in pixel formaat.

De site wordt op vrijdag 1 augustus 2008 gelanceerd. Maar er kunnen nu al pixels worden gereserveerd.