Senternovem


15-07-2008 | Impuls Lokaal Bodembeheer in de startblokken

Via de "Impuls lokaal bodembeheer" (ILB) kunnen decentrale overheden ondersteuning krijgen bij de implementatie van het Besluit bodemkwaliteit. Het ministerie van VROM stelt hiervoor uren beschikbaar voor externe adviseurs. Op dit moment loopt een aanbestedingstraject voor de werving van de adviseurs. Bodem+ verzorgt deze aanbesteding en de uitwerking van de ILB.

In de verschillende fasen van het implementatietraject van het Besluit kunnen gemeenten en waterschappen zogenaamde adviesvouchers inzetten. Deze vouchers geven recht op ondersteuning door een deskundige bodemadviseur bij bijvoorbeeld het kiezen tussen generiek of gebiesspecifiek beleid, het creëren van bestuurlijk draagvlak of het maken van bodemfunctiekaart. De adviseurs worden geworven met een openbare aanbestedingsprocedure. Vanaf vrijdag 11 juli zijn de hiervoor benodigde stukken te vinden op www.aanbestedingskalender.nl (zoekterm: SenterNovem).

Na een training door Bodem+ gaan deze adviseurs vanaf november 2008 aan de slag om decentrale overheden te helpen bij het maken van lokale en regionale afwegingen en de uitwerking van gemaakte keuzes in het lokale bodembeheer. De ILB loopt door tot en met 2011.

Meer informatie over de ILB, het aanvragen van adviesvouchers en de planning vindt u binnenkort via het Kennisplein Besluit bodemkwaliteit.