Gemeente Heerhugowaard


Foto van Het geheugen der dauwdruppels.

Kunstwerk

Op het Stadsplein bij het gemeentehuis is het kunstwerk 'Het geheugen der dauwdruppels' geplaatst. Het is gemaakt door de Rotterdamse kunstenares Marjan Laape.

In vier waterdruppels heeft zij de levensloop van een Heerhugowaardse familie vereeuwigd: van geboorte, jeugd, volwassen worden/trouwen tot ouderdom. Het is overigens niet de levensloop van één persoon, maar van een aantal verschillende familieleden. âIk heb gekozen voor waterdruppels, omdat Heerhugowaard is verrezen uit het water. Maar het water is natuurlijk nooit echt verdwenen. En, net als water, is mijn kunstwerk ook niet statisch. Afhankelijk van het licht en de plek van waaruit je het bekijkt, ziet het er steeds anders uit.â

Het kunstwerk heeft ook een link met het gemeentehuis: daar geef je de geboorte van een kind aan, daar kun je trouwen en daar meld je uiteindelijk ook het overlijden van iemand.

âHet geheugen der dauwdruppelsâ is gemaakt in opdracht van de gemeente, ter versterking van de culturele as die straks het gemeentehuis/bibliotheek/artotheek verbindt met Cool, het centrum voor Kunst en Cultuur.

15-7-2008