Stadsdeel Westerpark Amsterdam


Cultuurpark Westergasfabriek succesvol podium openluchtconcerten

Persbericht
Datum: 14 juli 2008

Stadsdeel Westerpark is zeer tevreden over het verloop van de zes openluchtconcerten Live at Westerpark van Mojo Concerts de afgelopen twee weken.

Dick Jansen, lid van het Dagelijks Bestuur van Stadsdeel Westerpark: Het Cultuurpark is een belangrijke, niet meer weg te denken locatie geworden voor grote openluchtconcerten. Bijna 100.000 liefhebbers hebben kunnen genieten van de muziek. Op 1 juli zorgde Radiohead voor de meest druk bezochte dag van het Cultuurpark ooit.

Dankzij de extra maatregelen en de professionele aanpak van MOJO met aandacht voor de omgeving bleef de overlast voor omwonenden tot een minimum beperkt. Dit jaar zijn er weer minder klachten en meer positieve reacties binnengekomen dan vorig jaar. Er hebben zich geen incidenten voorgedaan en de horecaondernemers weten inmiddels goed in te spelen op de bezoekersstromen.

Jansen: Ik heb heel veel waardering voor het publiek, zowel binnen de hekken als daarbuiten. De sfeer was bij alle concerten zeer ontspannen. Ook de buurt is ontspannen omgegaan met de grote stroom bezoekers die op de concerten afkwamen. In 2009 zal het Stadsdeel daarom graag opnieuw een podium bieden voor de openluchtconcerten. Helaas konden we het niet iedereen naar de zin maken. We zullen heel goed kijken naar de klachten die zijn binnengekomen en onderzoeken of we op basis daarvan de draaiboeken moeten aanpassen.

Ook de politie en MOJO zijn zeer tevreden over de concertenreeks. Bertus de Blaauw, projectleider Mojo Concerts: "Wij kunnen terugkijken op een erg succesvolle reeks concerten met toonaangevende namen. Ook organisatorisch is Live At Westerpark bijzonder goed verlopen. Met Cultuurpark Westergasfabriek hebben we een unieke stadslocatie gevonden waar we volgend jaar graag weer terugkomen.

Jaarlijks mogen in het Cultuurpark Westergasfabriek zes grote evenementen - evenementen met meer dan 10.000 bezoekers - worden georganiseerd.

Bezoekers Live in Westerpark tijdens Nelly Furtado Bezoekers Live in Westerpark tijdens Nelly Furtado