Politie Gelderland-Midden

Aanhoudingen in zaak mishandeling meisje

Publicatiedatum: 15-7-2008 13:30:40

DUIVEN - In een onderzoek naar een poging tot doodslag cq. zware mishandeling van een meisje in Duiven op 13 juni, heeft de politie vijf personen aangehouden. Een zesde man bleek al vast te zitten voor een ander feit. Het gaat om jonge mannen tussen de 18 en 23 jaar uit Duiven en Arnhem.

Het slachtoffer, een zestienjarig meisje, fietste de bewuste avond rond 23.30 uur met haar vriendje over de Opaal in haar woonplaats langs een groep wandelende jongeren. Op dat moment werd er een zwaar ijzeren voorwerp naar het stel gegooid. De jongen wist het te ontwijken, het meisje echter niet. Zij werd op haar hoofd geraakt. Het slachtoffer liep zeer ernstig hoofdletsel op en moest naar het ziekenhuis. Zij is inmiddels herstellende na een operatie en maakt het naar omstandigheden goed.

De recherche in Rivierenland nam de mishandeling hoog op en stelde direct een onderzoek in. Diverse tips en getuigenverklaringen hebben geleid tot de aanhouding van de groep personen. Een twintigjarige jongen uit Duiven is hoofdverdachte in de zaak; hij wordt ervan verdacht het ijzeren voorwerp naar het stel te hebben gegooid. Momenteel is de politie bezig met het horen van de verdachten en getuigen. De aangehouden hoofdverdachte heeft inmiddels een bekennende verklaring afgelegd en is in bewaring gesteld. Van de andere vijf wordt onderzocht wat hun aandeel in de zaak is.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---