Bredeschool.nl

Gemeenten druk met invulling combifuncties

dinsdag 15 juli 2008

Veel gemeenten zijn druk bezig de combinatiebanen in te vullen. Obstakels in de vormgeving zijn het werkgeverschap en de betaling van btw.

Foto: Morguefiles Harri Kettu

Het FNV publiceerde gisteren op de website www.fnvsport.nl dat een bescheiden enquête uitwijst dat veel (grote) gemeenten een aparte stichting willen oprichten om de combinatiefunctionarissen onder te brengen. Daarmee kan de btw-verplichting omzeild worden én houden gemeenten een vinger in de pap. Een aantal gemeenten wil het werkgeverschap onderbrengen bij regionale sportservicecentra, omdat zij geen btw-verplichting kennen. Uit de enquête blijkt ook dat veel gemeente kiezen voor de CAO-sport als het gaat om arbeidsvoorwaardenregeling. Deze CAO wordt het meest volledig genoemd en sluit daardoor goed aan bij het arbeidsvoorwaardeniveau van de onderwijssector, aldus het FNV.

De Taskforce Combinatiefuncties noemde onlangs in haar eindrapport een aantal functieprofielen voor combinatiemedewerkers in de sport. De Werkgeversorganisatie in de Sport (WOS) erkent deze functies en heeft de functies gekoppeld aan de salarisschalen van de Sport CAO. De WOS heeft de sportgerelateerde functieprofielen ook gewaardeerd met het zogenaamde IFA-waarderingssysteem. Daarmee is ook een beloningsmatrix totstandgekomen waarmee gemeenten, scholen en sportorganisaties sporttrainers en -leraren op de juiste manier kunnen waarderen. De sportsector wil zo veel mogelijk uitvoerende functies creëren.

Meer informatie over de functieprofielen vindt u onder in het thema combinatiefuncties (functieprofielen combinatiefunctionarissen Sport) onder menuknop programma D & C.