Politie Noord- en Oost Gelderland

politieberichten no-Gelderland

|     |Harderwijk - Tieners aangehouden voor mishandeling        |
De politie heeft vier Harderwijkse tieners (tussen 14 en 17 jaar) aangehouden voor de mishandeling van een twee plaatsgenoten. Het incident deed zich op vrijdag 2 mei voor ter hoogte van de bibliotheek aan de Academiestraat en één slachtoffer liep onder meer een gebroken enkel op. Twee verdachten (14 en 17 jaar) zijn afgelopen week voorgeleid voor de Rechter-commissaris in Zutphen en onder voorwaarden in vrijheid gesteld.

De 15-jarige jongen zat met een vriend op een muurtje en beiden werden door enkele leeftijdgenoten aangesproken. Het gesprek ging in eerste instantie over koetjes en kalfjes, maar plotseling kreeg de 15-jarige een klap op zijn hoofd.

Daar bleef het niet bij en hij werd op de grond gewerkt en geschopt. Later bleek dat hij een gebroken enkele had opgelopen en hieraan geopereerd moest worden. Hij kon niet zien wat er met zijn vriend gebeurde maar ook hij liep rake klappen op. Toen er een jongeman om de hoek kwam en zich met de vechtpartij bemoeide, gingen de jongeren er vandoor.

De 14-jarige wordt er ook van verdacht op maandag 16 juni een 16-jarige plaatsgenoot op het Stationsplein in Harderwijk te hebben mishandeld. De jongen liep een bloedneus op.

In de afgelopen periode is de aangifte opgenomen en zijn meerdere jongeren verhoord. De verdachten konden afgelopen week worden aangehouden en zijn verhoord. Gezien de ernst van het gebeuren zijn twee van hen voorgeleid voor de Rechter-commissaris. Zij zijn onder voorwaarden in vrijheid gesteld.

Het proces-verbaal wordt binnenkort opgestuurd naar het openbaar ministerie in Zutphen.

Einde bericht