Politie Groningen

Telefoonstoring Regiopolitie Groningen

Geen gevolgen voor noodnummer 112

Provincie Groningen, 15-07-2008 o Regiopolitie Groningen kampt op dit moment met een telefoonstoring. Het korps is door technische problemen momenteel NIET telefonisch bereikbaar. Dit betekent dat als u 0900-8844 in de regio Groningen belt, u automatisch bij de landelijke telefooncentrale in Driebergen uitkomt. Doorverbinden naar Groningen is niet mogelijk.

De telefoonstoring heeft nadrukkelijk GEEN gevolgen voor de bereikbaarheid van het noodnummer 112. Als u Regiopolitie Groningen belt met niet spoedeisende vragen, kan het zijn dat uw vraag momenteel niet beantwoord kan worden. In gevallen waar elke seconde telt, is de politie gewoon bereikbaar en beschikbaar.

Aangezien de ambulancedienst, brandweer en politie in Groningen in een gemeenschappelijke meldkamer samenwerken, geldt de telefoonstoring ook voor de andere hulpverleningsdiensten. Ook hier geldt dat de spoedeisende hulp gewaarborgd blijft.

Uiteraard wordt er zo snel mogelijk gezocht naar een oplossing om dit probleem te verhelpen. Het is op dit moment nog niet bekend hoe lang de storing gaat duren.