Politie Twente

Persberichten Politie Twente dinsdag 15 juli 2008

Zeven aanhoudingen na onderzoek

Oldenzaal

De politie in Oldenzaal heeft maandag 14 juli 2008 drie 17-jarige en vier 18-jarige inwoners van Rossum aangehouden op verdenking het plegen van vernielingen in Oldenzaal. In verband met de vernielingen, die gepleegd werden in de nacht van zaterdag 12 op zondag 13 juli, werden reeds twee 18-jarige Rossummers en een 18-jarige Oldenzaler aangehouden.

Op zondag 13 juli werd omstreeks 04.00 uur gemeld dat een groep jongeren vernielingen pleegde in de omgeving van de Ootmarsumsestraat in Oldenzaal. Direct na de vernielingen kon de politie reeds drie van de jongeren aanhouden, twee 18-jarige inwoners van Rossum en een 18-jarige inwoner van Oldenzaal. Na de aanhouding van het drietal werd het onderzoek naar de overige verdachten voortgezet. In de loop van maandag 14 juli meldden in totaal zeven jongens uit Rossum zich desgevraagd eveneens op het politiebureau. Alle jongens, drie 17-jarigen en vier 18-jarigen, werden aangehouden en verhoord. Na een verklaring te hebben afgelegd werden de jongens weer in vrijheid gesteld. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt.

Benadeelden van de vernielingen die de groep pleegden in Oldenzaal, deden de afgelopen dagen aangifte. De geleden schade zal verhaald worden op de jongeren. Het tiental zal worden doorverwezen naar Justitie. De jongeren moeten zich te zijner tijd bij de rechter verantwoorden voor hun daden. (08-089149)

Hieronder, cursief gedrukt, het persbericht van zondag 13 juli j.l.:

Drie mannen aangehouden voor vernielingen

Oldenzaal

Agenten hielden op zondag 13 juli om 04.00 uur op Ootmarsumsestraat in Oldenzaal drie verdachten aan op verdenking van het vernielen van straatmeubilair in Oldenzaal. De verdachten, drie 18-jarige mannen afkomstig uit Oldenzaal en Rossum zijn door de politie in verzekering gesteld.

De politie kreeg een melding dat een groep jongens vernielingen zou plegen in de omgeving van de Ootmarsumsestraat in Oldenzaal. In de fietstunnel aan het einde van de Ootmarsumsestraat zagen agenten de groep jongens de Weerselosestraat op lopen. Op de Weerselosestraat ter hoogte van de Hoge Esweg lag een lichtmast dwars over de weg. De agenten zagen de groep straatmeubilair vernielen. Hierop konden drie mannen, na een korte achtervolging, in de kraag gevat worden. De politie onderzoekt of deze drie mannen ook te maken hebben met de eerdere vernielingen van straatmeubilair en eigendommen van bewoners van Oldenzaal dit jaar. De politie sluit meer aanhoudingen niet uit en het onderzoek naar de vernielingen wordt voortgezet.

Beschonken bestuurder veroorzaakt aanrijding

Enschede

Een 23-jarige automobilist uit Enschede werd maandag 14 juli aangehouden, omdat hij onder invloed van alcohol een aanrijding heeft veroorzaakt met een 51-jarige automobilist, eveneens afkomstig uit Enschede. Het ongeval vond plaats op de kruising van de Oostweg en de Gronausestraat in hun beider woonplaats.

Op maandag 14 juli werd omstreeks 23.50 uur gemeld dat er een aanrijding tussen twee automobilisten had plaatsgevonden op de kruising van de Oostweg en de Gronausestraat in Enschede. Ter plaatse bleek dat een 23-jarige man uit Enschede met zijn auto over de Gronausestraat was gereden, komende uit de richting van de Cronjestraat. Op de kruising met de Oostweg negeerde de 23-jarige vermoedelijk een rood verkeerslicht, waardoor een aanrijding ontstond met een 51-jarige automobilist uit Enschede die de kruising vanaf de Oostweg opreed.

Toen de agenten met de 23-jarige spraken, roken zij een alcohollucht bij de man. De 23-jarige werd aan een alcoholcontrole onderworpen en blies 0,81 promille. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt. (08-089881)

Man aangehouden wegens beroving

Enschede

Een 35-jarige man uit Enschede werd maandag 14 juli aangehouden, omdat hij op de Haverstraatpassage in zijn woonplaats een 28-jarige plaatsgenoot heeft beroofd.

Op maandag 14 juli werd omstreeks 00.45 uur meldde een 28-jarige inwoner van Enschede dat hij op de Haverstraatpassage in zijn woonplaats beroofd was van zijn portemonnee en een draagbare CD-speler. Agenten gingen ter plaatse en spraken met de 28-jarige. De 28-jarige deed later op het bureau aangifte van beroving. Aan de hand van het door het slachtoffer opgegeven signalement gingen de agenten in de omgeving op zoek naar de mogelijke dader van de beroving. Op de Van Lochemstraat in Enschede troffen de agenten een man aan die voldeed aan het opgegeven signalement. Op het moment dat de agenten de man aanspraken, rende hij weg. Na een korte achtervolging kon de man, een 35-jarige Enschedeër, worden aangehouden. De 35-jarige werd geboeid en overgebracht naar het politiebureau, waar hij voor nader onderzoek is ingesloten. (08-089893)

Politie zoekt getuigen mishandeling

Enschede

Een 27-jarige en een 26-jarige man uit Enschede werden maandag 14 juli aangehouden, omdat zij op de Auke Vleerstraat in Enschede een 52-jarige plaatsgenoot hebben mishandeld. De politie zoekt getuigen.

Op maandag 14 juli werd omstreeks 16.25 uur gemeld dat een tweetal mannen een andere man mishandelde op de Auke Vleerstraat in Enschede. Op de rijbaan van de Auke Vleerstraat troffen de agenten een 52-jarige Enschedeër met een bebloed gezicht aan. Toen de agenten de man aanspraken reageerde hij versuft en bleek de man zich niet te kunnen herinneren hoe hij aan zijn verwondingen kwam. Verderop langs de kant van de rijbaan zagen de agenten een tweetal mannen, Enschedeërs van 27 en 26 jaar, staan. Desgevraagd vertelden de twee mannen dat zij even daarvoor door de 52-jarige bedreigd waren met een bijl. Het tweetal verklaarde zich te hebben willen verdedigen en derhalve de 52-jarige geslagen te hebben. De 52-jarige Enschedeër werd per ambulance vervoerd naar het ziekenhuis om zich aan zijn verwondingen te laten behandelen. Na behandeling door een arts kon de man het ziekenhuis weer verlaten.

De politie Twente is een onderzoek gestart naar de toedracht en de omstandigheden van de mishandeling. Zij wil graag in contact komen met mensen die maandagmiddag 14 juli mogelijk getuige zijn geweest van het handgemeen op de Auke Vleerstraat in Enschede. Zij worden verzocht contact op te nemen met de politie Twente - afdeling Enschede-West, telefonisch bereikbaar via 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. (08-089771)



Politie Twente