Persbericht

Informatica geeft toegang tot volledige, betrouwbare en tijdige informatie voor governance, risk en compliance

Nieuwegein, 15 juli 2008 - Informatica Corporation (NASDAQ: INFA), de grootste onafhankelijke aanbieder van data integratie software, introduceert een nieuw initiatief waarmee organisaties toegang krijgen tot volledige, betrouwbare en tijdige data, zodat zij zich kunnen richten op governance, risk en compliance (GRC).

Volgens een in november 2007 verschenen rapport van Forrester (Topic overview: Governance, Risk and Compliance), zorgen veranderlijke zakelijke omstandigheden, een toename in wet- en regelgeving en strikt toezicht op de markt ervoor dat organisaties een gestructureerde aanpak voor governance, risk en compliance (GRC) instellen.

Een voorbeeld hiervan is de Basel II-regulering in de financiële dienstverlening. "Basel II stelt hoge eisen aan de uitvoering van data management", aldus Neil Hershaw, Information Management Officer bij M&S Money. "Compliance schrijft voor dat er verband getoond moet worden in een lange geschiedenis van juiste, accurate en verspreide data. Tegelijkertijd willen wij als organisatie altijd de mogelijkheid hebben om een kwantitatieve meting te doen van onze data om zo zeker te zijn van de juistheid van die data."

Helaas zijn de data die zo belangrijk zijn voor GRC-initiatieven verdeeld over verschillende complexe IT-omgevingen, niet up-to-date en van slechte kwaliteit. Informatica pakt deze uitdagingen aan door te voorzien in een samengesteld data integratieplatform. Dit platform zorgt voor:
- Verbetering van de zichtbaarheid en transparantie in GRC-activiteiten bij zakelijke data integratie;
- Het leveren van betrouwbare informatie door data kwaliteit en nauwkeurige identity matching;
- Verhoogde zakelijke flexibiliteit en verlaagd risico met real-time data integratie op ieder gewenst moment;
- Verlaging van de kosten die horen bij het verkrijgen van tijdige en betrouwbare data voor GRC, terwijl de zakelijke efficiëntie wordt verbeterd met Integration Competency Centers en eenvoudig te ontwikkelen softwareoplossingen;
- Juist verloop van de verplichte data audit en vereisten aan documentatie door uitgebreid beheer van metadata, gepersonaliseerde herkomst van gegevens en een data impactanalyse;
- Kosteneffectief voldoen aan industriestandaarden voor data structuur en format, zoals SWIFT voor de financiële dienstverlening, HIPAA en HL7 in de gezondheidszorg, ACORD voor verzekeringsmaatschappijen en EDI in productie. Zo wordt voldaan aan regelgeving en verbeteren bedrijfsprocessen met Informatica's complexe data transformatie-oplossingen.

"Toegang tot tijdige, accurate en relevante informatie kan een uitdaging zijn voor organisaties die werken aan GRC-initiatieven en niet beschikken over de juiste data integratie en data kwaliteit-technologie", aldus Chris Boorman, chief marketing officer bij Informatica. "Een effectieve bedrijfsbrede GRC-strategie is afhankelijk van bedrijfsbrede data integratie; zonder toegang tot volledige, betrouwbare en tijdige data van hoge kwaliteit is het niet mogelijk om de ontelbare aspecten van governance, risico en compliance op een overzichtelijke en strategische manier te beheren."

###

Note: Informatica is a registered trademark of Informatica Corporation in the United States and in jurisdictions throughout the world. All other company and product names may be trade names or trademarks of their respective owners.

(435 woorden)

Over Informatica
Informatica Corporation (NASDAQ: INFA) is de meest vooraanstaande onafhankelijke aanbieder van enterprise data integratie software. Met Informatica kunnen organisaties meerwaarde halen uit de informatiebronnen in de gehele organisatie. Meer dan 3.200 bedrijven wereldwijd vertrouwen op Informatica om data integratievraagstukken, ongeacht complexiteit en schaalgrootte, tegen lage kosten en tijdig uit te voeren. Meer informatie kunt u vinden op: www.informatica.com/nl .

Voor meer informatie over Informatica kunt u contact opnemen met: Informatica Nederland
Kristen Miller, Senior PR & AR Manager EMEA
Tel: 030-6086700
E-mail: kmiller@informatica.com

Voor verdere persinformatie kunt u contact opnemen met: Jelle Zuidema van LEWIS, het IT PR bureau
Tel: 040-2354600
E-mail: jellez@lewispr.com