SDU uitgevers


Persbericht

Sdu Uitgevers versterkt E-government activiteiten met aankoop GovWorks Den Haag (15 juli 2008) - Sdu Uitgevers b.v., uitgeverij en aanbieder van professionele informatiediensten in Nederland, maakt vandaag bekend dat zij overeenkomst heeft bereikt over de overname van GovWorks b.v., aanbieder van toegankelijke informatie op het terrein van E-government.

De overeenkomst tussen Sdu Uitgevers en GovWorks betreft de inbreng van alle bedrijfsactiviteiten van GovWorks in Sdu Uitgevers. GovWorks, gevestigd te Amsterdam, is gespecialiseerd in het toegankelijk maken van informatie voor laaggeletterden, gehandicapten, ouderen, digibeten en allochtonen door het omzetten van (wet) teksten naar begrijpelijke informatie, al dan niet met behulp van pictogrammen en in verschillende talen (geschreven en gesproken). Deze informatie wordt o.a. aan gemeentes ter beschikking gesteld via websites en informatiezuilen. Het bedrijf is uniek op de markt van digitale informatie ontsluiting in het kader van de Wet Inburgering (WI) en is een van de grote spelers in de markt van de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (Wmo). GovWorks is continu bezig producten te ontwikkelen voor nieuwe beleidsterreinen, zoals bijvoorbeeld armoedebestrijding. Daarnaast werkt GovWorks sinds begin 2008 mee aan de realisatie van een groot informatievoorzieningsproject bij de Immigratie- en Naturalisatie Dienst (IND).

Tevens is overeenstemming bereikt over de overname door Sdu Uitgevers van @Globe b.v., een zusteronderneming van GovWorks die de technologie levert voor GovWorks.
GovWorks bestaat sinds 2004 en heeft de afgelopen jaren een duidelijke groei doorgemaakt.

De overname van GovWorks stelt Sdu Uitgevers in staat haar marktpositie op het gebied van E-government dienstverlening verder te versterken en het personeel en de activiteiten van de beide ondernemingen onder te brengen binnen de Business Unit Information Services. Binnen deze Business Unit zullen de activiteiten van GovWorks aansluiting vinden met de activiteiten van de joint-venture Sdu E-Grant, binnen welke joint-venture de activiteiten op het terrein van E-Government zijn ondergebracht en worden aangestuurd.

Over Sdu Uitgevers
Sdu Uitgevers is een toonaangevende multimediale uitgeverij van vakinformatie en aanbieder van verschillende informatiediensten op het gebied van de kernsegmenten Openbaar Bestuur, Juridisch, Bouw, Business Information en Information Services. Sdu Uitgevers realiseerde in 2007 een jaaromzet van 150 miljoen Euro en heeft ruim 650 medewerkers in dienst. Sdu Uitgevers heeft haar hoofdzetel in Den Haag. Sdu Uitgevers omvat ook Sdu Fiscale en Financiële Uitgevers (Amersfoort) alsmede de joint-venture Sdu E-Grant (Amsterdam) en een aandeel in juris, de belangrijkste aanbieder van juridische online-informatie in Duitsland. Sdu Uitgevers maakt sinds de verkoop van aandelen in maart 2007 aan Allianz Capital Partners en AAC Capital Partners een versnelde groei door, gericht op de versterking van haar leidende positie met innovatieve multimediale producten.

Media
Marieke Cambeen
Directeur Corporate Development Sdu Uitgevers
telefoon (070) 378 94 71
m.cambeen@sdu.nl