Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Bedrijven uit Groot-Brittannië en Ierland betalen de factuur het traagst.

Rotterdam, 15 juli 2008 - Duitse en Nederlandse bedrijven daarentegen betalen ondernemers het snelst. Uit een halfjaarlijks onderzoek van D&B's CreditChecker blijkt dat in het laatste kwartaal het betalingsrisico hoger is komen te liggen bij bedrijven uit Groot-Brittannië.

De economische situatie in een land beïnvloedt het betalingsgedrag van bedrijven, zoals is gebleken uit de resultaten van CreditChecker's onderzoek. In het vorige kwartaal kwam Groot-Brittannië er nog gemiddeld uit met 11 dagen te laat, maar is nu gezakt naar 14 dagen het te laat betalen van een factuur.

CreditChecker onderzocht betalingservaringen van bedrijven binnen Europa om ondernemers inzicht te geven in het betalingsgedrag en de kredietwaardigheid van de verschillende landen. Nu de export binnen Europa eenvoudiger is, is het juist van belang dat ondernemers een duidelijk inzicht hebben in bedrijven buiten Nederland. Ondernemers kunnen CreditChecker.nl dagelijks raadplegen om zowel nationale als internationale bedrijven te checken op hun kredietwaardigheid.

Met het op tijd betalen van facturen staat Duitsland op nummer een, met maar 6 dagen te laat. Nederland volgt daarna met gemiddeld 9 dagen te laat. Italië, Frankrijk en Spanje met 11 dagen te laat en daarna volgen België (12 dagen te laat), Groot-Brittannië (14 dagen te laat) en Ierland (18 dagen te laat).

Een exporteur zal een relatie met een buitenlandse afnemer niet blindelings aangaan. Want juist door die afstand heeft hij een mindere controle op het gedrag van de importeur. Lange betalingstermijnen zijn gebruikelijk in het internationale handelsverkeer, maar wat is de norm? Voor het onderzoek maakte CreditChecker gebruik van D&B's internationale rapporten, Risk & Payment Review, waarin de betalingsnorm per land wordt vermeld.

CreditChecker.nl is een website voor wereldwijde, accurate en actuele online kredietinformatie. Elke ondernemer kan online een bedrijf opzoeken, informatie opvragen en een eenmalige betaling doen voor een rapport.

CreditChecker.nl stelt ondernemers in staat om zorgeloos zaken te doen, ongeacht de grootte van het bedrijf of financiële achtergrond. Heldere, toegankelijke up-to-date rapportages geven ondernemers meteen, per omgaande, een risico-indicatie van een bedrijf en inzicht in hun betalingsgedrag.

Noot voor de redactie,