Gemeente Ede

nummer 145 / Ede, 15 juli 2008

Gemeente verwerft alle gronden voor Plantion

De gemeente Ede heeft alle gronden aangekocht die noodzakelijk zijn voor de vestiging van de nieuw bloemen- en plantenveiling Plantion, die zich eind 2009 in Ede gaat vestigen.

De gemeente Ede en de veilingen van Bemmel en Vleuten sloten op 17 oktober 2007 een intentieovereenkomst voor een vestiging van de nieuwe gefuseerde veiling op de bedrijventerreinen A12 Ede-Veenendaal. De gronden waren echter op dat moment nog niet in het bezit van de gemeente Ede. De afgelopen maanden heeft de gemeente Ede onderhandeld met de eigenaren van de gronden. Die onderhandelingen zijn nu met succes afgerond.

De nieuwe stek van de veiling in Ede is uitstekend bereikbaar via de autosnelwegen A12 en A30. De veiling is dan ook zeer verheugd op deze plek een nieuwe start te kunnen maken. Ook de gemeente Ede is blij dat Plantion zich nu definitief in Ede kan gaan vestigen. De veiling past uitstekend in het profiel van deze bedrijventerreinen: logistiek met toegevoegde waarde, agro- en food gerelateerde bedrijven.

Ede zal de gronden later dit jaar aan Plantion verkopen. Eind 2009 zullen de eerste bloemen geveild worden.

---