Ingezonden persbericht


Arnhem, 15 juli 2008

Autodesk rondt overname Moldflow Corporation af

Uitbreiding van de Autodesk Digital Prototyping-oplossing met suite voor plastic componenten

Autodesk, Inc. heeft op 25 juni jongstleden de overname van de Moldflow Corporation afgerond. Moldflow is een toonaangevende leverancier van software die ontwerpers in staat stelt tijdens het ontwerp- en productieproces de eigenschappen en het gedrag van plastic componenten te voorspellen en te optimaliseren. Autodesk maakte op 1 mei 2008 bekend dat het van plan was Moldflow over te nemen.

"We zijn van mening dat plastics en composietmaterialen de bouwmaterialen zijn die het snelst aan populariteit winnen", aldus Carl Bass, voorzitter en CEO van Autodesk. "Plastic materialen zijn de duurzame bouwstenen bij uitstek, gezien hun relatief lage gewicht en hun bestendigheid. Moldflow heeft toonaangevende simulatiesoftware ontworpen voor de spuitgietindustrie, die een logisch verlengstuk is van Autodesk's Digital Prototyping-oplossing."

Autodesk nam Moldflow over voor $22 per aandeel, oftewel zo'n $297 miljoen, minus Moldflow's kassaldo en de opbrengsten uit opties.

Zakelijk vooruitzicht
Autodesk hield bij het uitzetten van zijn financiële koers rekening met de verwachte effecten van de Moldflow-overname. Onderstaand overzicht bestaat dan ook uit voorspellingen die weliswaar gebaseerd zijn op de huidige verwachtingen, maar die ook een aantal onzekerheden en risico's bevatten. Enkele hiervan zijn hieronder opgetekend.

Tweede kwartaal boekjaar 2009
Voor het tweede kwartaal van het boekjaar 2009 wordt nog steeds een nettowinst verwacht van tussen de $600 en $610 miljoen. Op basis van GAAP wordt een winst per verwaterd aandeel verwacht van $0,34 tot $0,36. De non-GAAP verwaterde winst per aandeel zal naar verwachting tussen de $0,50 en $0,52 zijn, exclusief uitgaven van $0,07 aan compensaties op basis van aandelen en uitgaven van $0,09 vanwege afschrijvingen van aangekochte immateriële bedrijfsmiddelen en de op handen zijnde R&D.

Derde kwartaal boekjaar 2009
Voor het derde kwartaal van het boekjaar 2009 wordt een nettowinst verwacht van tussen de $615 en $630 miljoen. Op basis van GAAP wordt een winst per verwaterd aandeel verwacht van $0,41 tot $0,43. De non-GAAP verwaterde winst per aandeel zal naar verwachting tussen de $0,53 en $0,55 zijn, exclusief uitgaven van $0,07 aan compensaties op basis van aandelen en uitgaven van $0,05 vanwege afschrijvingen van aangekochte immateriële bedrijfsmiddelen

Volledig boekjaar 2009
Voor het volledige boekjaar 2009 wordt nog op dit moment een nettowinst verwacht van tussen de $2,48 en $2,53 miljard. Op basis van GAAP wordt een winst per verwaterd aandeel verwacht van $1,72 tot $1,82. De non-GAAP verwaterde winst per aandeel zal naar verwachting tussen de $2,20 en $2,30 zijn, exclusief uitgaven van $0,30 aan compensaties op basis van aandelen en uitgaven van $0,18 vanwege afschrijvingen van aangekochte immateriële bedrijfsmiddelen en de op handen zijnde R&D.



Ingezonden persbericht