Ingezonden persbericht


http://www.debilt.nl/default.asp?path=gwsitemanager/content/show/1095

College van burgemeester en wethouders beslist na zomervakantie over bezwaren Beukenburg

Het college van Burgemeester en Wethouders heeft naar aanleiding van het verlenen van een bouwvergunning voor woon-zorgcomplex Beukenburg een aantal bezwaren ontvangen. De Adviescommissie bezwaarschriften heeft op 1 juli advies uitgebracht aan het college over de ontvangen bezwaren tegen de verleende bouwvergunning.

De Adviescommissie bezwaarschriften adviseert het College de bezwaren tegen de verleende bouwvergunning gegrond te verklaren. De Adviescommissie bezwaarschriften baseert dit advies op een interpretatie van het begrip "zorg" in het bestemmingsplan die anders is dan de uitleg die het college van burgemeester en wethouders hanteert in het besluit om bouwvergunning voor woon-/zorgcomplex Beukenburg te verlenen.

Het advies om de bezwaren gegrond te verklaren wijkt ook af van de externe juridische adviezen die B&W heeft ingewonnen bij andere betrokken partijen. Deze, waaronder de provincie Utrecht, kunnen zich wel vinden in de uitleg van burgemeester en wethouders.

Mede op verzoek van de gemeenteraad is het college van Burgemeester en wethouders, samen met de initiatiefnemer Burgland, druk bezig met het zoeken naar een mogelijke alternatieve locatie. Gezien de vakantieperiode zal het nog ten minste tot begin september duren voor het college een besluit neemt op de ingediende bezwaren.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Communicatieadviseur, Patricia Kok, telefoon (030) 228 95 02.

Bilthoven, 14 juli 2008