Stadsdeel Amsterdam Centrum


Fietsparkeervakken op Muntplein

15 juli 2008

Het Muntplein was altijd een van die locaties waar je, als je niet uitkeek, zo ongeveer struikelde over de fietsen. Op sommige plekken was er voor voetgangers en met name voor rolstoelers en mensen met kinderwagen, geen doorkomen aan. Dat moet vanaf nu een stuk beter worden, want stadsdeel Centrum heeft ook hier fietsparkeervakken geĂŻntroduceerd.
Sinds stadsdeel Centrum 12 juni op de Jodebreestraat fietsparkeervakken aanlegde, is de overlast die de werd veroorzaakt door lukraak neergezette fietsen enorm verminderd. Het blijkt dat het overgrote deel van de mensen hun fiets keurig binnen de witte lijnen van het vak neerzet. Ook op het Muntplein was het tot nu toe vaak slalommen om je weg te vinden. Stadsdeel Centrum heeft daarom ook op dit drukke stukje Amsterdam, waar dagelijks duizenden voetgangers oversteken, fietsparkeerplaatsen aangelegd. De eerste indrukken zijn goed!

Meer vakken
Stadsdeel Centrum zal het gebruik van de fietsvakken en de extra voorzieningen aan de waterzijde van het Singel nog laten onderzoeken. Daaruit moet blijken of de maatregelen voldoende verlichting geven, of dat nog meer maatregelen moeten worden genomen om de fietsparkeersituatie verder te verbeteren. Na de zomer zal bekend worden wat het stadsdeel in de nabije toekomst eventueel nog aan verbeteringen wil doorvoeren.