Gemeente Rotterdam

Het parcours van de Air Race is door de burgemeester bekeken en goed bevonden.

Aanstaande weekend: Red Bull Air Race Op 14 juli kreeg burgemeester Opstelten een uitgebreide uitleg over de Red Bull Air Race van CEO Bernd Loidl. Ook bezocht hij Katendrecht waar men druk bezig is met het opbouwen van tribunes en op het water drijvende pontons.

Dubbelcheck
De burgemeester vond het goed om, evenals bij de eerste editie van het evenement, langs te komen om alles van te voren te bekijken. "Het is een check, een dubbelcheck als het gaat om de veiligheid, "aldus Ivo Opstelten. Het is ook voor die veiligheid dat het nodig is dat er maatregelen zijn genomen, zoals het afzetten van straten.

Vergunning afgeven
Wat de burgemeester betreft kan de vergunning worden afgegeven. "Ik ben onder de indruk en heb er alle vertrouwen in, " zei hij. De burgemeester heeft ook een uitnodiging gekregen om zelf aan boord te stappen van een van de vliegtuigen. Deze sloeg hij af: "Het is beter dat ik met beide benen op de grond blijf."

De Red Bull Air Race vindt plaats op 19 en 20 juli rond de Erasmusbrug. Kijk voor meer informatie op www.redbullairrace.com

Bron: Bestuursdienst, 15-07-2008