Politie Zaanstreek-waterland

Postagentschap overvallen

Krommenie, 15-07-2008

Krommenie, 15 juli 2008, 07:51 uur

De politie heeft een onderzoek ingesteld naar een gewapende overval dinsdagochtend op het postagentschap Primera aan de Heiligeweg. Een 22-jarige medewerkster van het postagentschap werd 07.35 uur tijdens het openen van de winkel overvallen door drie jongemannen. Ze liepen achter haar aan de winkel binnen en bedreigden haar met een vuurwapen. Ze moest geld uit de kluis afstaan, maar er zat een vertraging op de kluis. Omdat het allemaal niet snel genoeg ging volgens de daders is de medewerkster ook geslagen en geschopt. Rond 07.50 uur gingen de daders ervandoor met een aanzienlijk geldbedrag en werd de politie gebeld. Die stelde onmiddellijk een onderzoek in.

Er werd sporenonderzoek verricht en een buurtonderzoek gehouden. Woensdagochtend wordt rond het tijdstip van de overval een passantenonderzoek gehouden.

De daders gingen er vermoedelijk vandoor op een rood/zilvergrijze scooter, waarschijnlijk via de Eikelaan in de richting van het Agathepark. De scooter is even later teruggevonden in het Agathapark, nabij de muziektent. Vandaar zijn de in het zwart geklede daders verder gevlucht.

De recherche zoekt getuigen en heeft de volgende vragen: wie heeft iets verdachts gezien bij het postagentschap aan de Heiligeweg? Wie heeft de in het zwart geklede jongemannen op een rood/zilvergrijze scooter gezien? Wie kan meer vertellen over het achterlaten van de scooter of over de vluchtroute van de daders?
Getuigen wordt verzocht te bellen met de Centrale Recherche via 0900-8844.