Rechtbank 's-Hertogenbosch


Straatverbod en verbod op publicaties

âs-Hertogenbosch, 15 juli 2008 â Een man uit Nuenen mag zich niet op internet, via e-mail, sms of op andere wijze uitlaten over zijn relatie met of gevoelens ten opzichte van een vrouw en man uit Nuenen.

De rechtbank âs-Hertogenbosch legde de man daarnaast een straatverbod van zes maanden op en heeft hem verboden zich in woord en geschrift te richten tot die personen.

De gedaagde en de vrouw hadden in 2007 een verhouding. Nadat zij de relatie beëindigde bleef de man haar op allerlei manieren lastigvallen. Zo plaatste hij berichten met nogal persoonlijke details op internet, heeft hij verschillende e-mails naar de vrouw en man gestuurd en is hij een aantal keer rond hun huis gesignaleerd. Zij voelden zich bedreigd en hinderlijk gevolgd en zien door de publicaties hun privacy ernstig geschonden.

De absurde hardnekkigheid waarmee de man in zijn onbetamelijke gedrag volhardde wijst er volgens de voorzieningenrechter op dat hij er kennelijk op uit was om de man en vrouw publiekelijk te kwetsen en maatschappelijk te beschadigen. Dat is des te kwaadaardig omdat de vrouw een vertegenwoordigende functie in het lokaal bestuur vervulde.

LJ Nummer

BD7220

Bron: Rechtbank 's-Hertogenbosch Datum actualiteit: 15 juli 2008 Naar boven