Vlaamse Overheid

aansluiting ringweg/Brusselsesteenweg

Asse: aanpassing bocht Stationsstraat - aansluiting ringweg/Brusselsesteenweg

Vlaamse overheid

dinsdag 15 juli 2008

Nadat er de laatste dagen is vastgesteld dat het zware vrachtverkeer problemen ondervindt met de draaicirkel van de recent aangelegde bocht tussen de Stationsstraat en de Brusselsesteenweg (N9) in Asse, zullen daar de nodige aanpassingen aangebracht worden. Tijdens de werkzaamheden, die zullen beginnen op 5 augustus en ten laatste beëindigd zullen worden op 19 september, zal het zware vrachtverkeer omgeleid worden.

De laatste dagen was gebleken dat trucks met oplegger die van de Stationsstraat komen en de nieuwe aansluiting met de ring en de Brusselsesteenweg willen oprijden, vaak de verhoogde middengeleider raken of rakelings langs het verkeerslicht op de hoek rijden.

In afwachting van de aanpassing van het kruispunt, zal het zware vrachtverkeer (+ 7,5 ton) de spooroverweg tijdelijk niet mogen gebruiken. Het zware vrachtverkeer dat van Brussel komt en het centrum van Asse wil bereiken, zal bijgevolg via de nieuwe ring en de Huinegem moeten rijden. Het zware vrachtverkeer dat van Ternat komt en naar het industrieterrein van Mollem wil, zal een omleiding via de Huinegem en de nieuwe ringweg richting Brussel moeten volgen. Ten slotte zal het zware vrachtverkeer dat uit Aalst en Dendermonde komt en naar Zellik en Brussel rijdt, moeten omrijden via de Edingsesteenweg en de E40 (oprit Ternat).

De bevoegde ingenieurs van Wegen en Verkeer Vlaams-Brabant zijn momenteel de nodige aanpassingen aan de betreffende bocht aan het voorbereiden. De aanpassingen zullen tegelijk uitgevoerd worden met de geplande werkzaamheden aan de Brusselsesteenweg.

De werkzaamheden aan de Brusselsesteenweg worden uitgevoerd in het kader van de aanleg van de nieuwe ringweg rond Asse. De eerste fase van de werkzaamheden is bijna helemaal uitgevoerd.

Voor meer persinformatie kunt u terecht bij:

Ir. Frans Venstermans, Agentschap Infrastructuur, Wegen en Verkeer Vlaams-Brabant
Tel: 02 257 23 00
Fax: 02 257 23 80
Email: wegen.vlaamsbrabant@vlaanderen.be