AKO opent vestiging op Eindhoven Airport

Overname van Take Off Airportshop door AKO

Met ingang van 1 augustus 2008 neemt AKO de retailactiviteiten over van de Take Off Airportshop, welke een winkel exploiteert in de luchthaventerminal van Eindhoven Airport. Door de overname realiseert AKO óók een vestiging op Eindhoven Airport en brengt AKO zich in de unieke positie dat zij als enige winkelketen in Nederland op alle vier de grotere luchthavens actief is.

In 2007 is het aantal vervoerde passagiers via Eindhoven Airport gestegen tot circa 1,5 miljoen, waardoor de luchthaven is uitgegroeid tot de grootste regionale luchthaven van Nederland. Een AKO kiosk op Eindhoven Airport is een logische stap omdat wij de verkoop van kranten, tijdschriften en boeken op alle grotere vervoerslocaties in Nederland nastreven om zo lezen op een laagdrempelige manier bij de reiziger onder de aandacht te brengen, aldus AKO-directeur Roland van Geest.

In 1927 opende AKO de eerste luchthavenkiosk in het toenmalige passagiersgebouw van Schiphol. Vandaag de dag exploiteert AKO alleen al op Schiphol 16 verkooppunten van kranten, tijdschriften en boeken. In 2006 opende AKO de eerste winkel op Rotterdam Airport waar zij onlangs een tweede verkooppunt heeft geopend. In de zomer van 2007 opende AKO een winkel op de luchthaven Maastricht-Aachen. De vestiging op Eindhoven Airport betreft de 20e vestiging op een vliegveld en in totaal de 105e AKO vestiging in Nederland.

Naast luchthavens is AKO ook zeer actief op stations. Zo exploiteert AKO op de grotere treinstations 27 winkels onder eigen naam en 16 winkels onder de Bruna merknaam. Ook lopen er een tweetal experimenten met kiosken op metrostations, zowel in Amsterdam als in Rotterdam. AKO is onderdeel van het in Gilze gevestigde mediaconcern Audax.

(einde persbericht)



Audax