Siemens

Persbericht

0807. 106

Den Haag, maandag 14 juli 2008

Twee nieuwe Din-rail temperatuurtransmitters van Siemens

Siemens heeft de serie Sitrans T temperatuurtransmitters voor Din-railmontage uitgebreid met de Sitrans TR200 en de TR300. De Sitrans TR200 is te configureren met een pc. De gebruikers kunnen hiervoor de software Siprom T kosteloos downloaden. Het parametreren bij de TR300 gebeurt via de Hart-interface, die ook voor de overige communicatie wordt gebruikt.

De nieuwe transmitters zijn uitgevoerd in tweedraads techniek. Voor het meetsignaal 4 20 mA en de voedingspanning worden dezelfde twee aansluitdraden gebruikt. De Sitrans TR200 en de TR300 zijn geschikt voor het meten van RTD-elementen en thermokoppels. Bovendien kan men met deze transmitters metingen van weerstandselementen en millivolt-sensoren verwerken. Hierdoor zijn de Sitrans TR 200 en TR 300 universeel toe te passen in vrijwel alle branches.

Beide transmitters zijn uitgevoerd met een led voor diagnose, die in een oogopslag de situatie van het functioneren aangeeft. Op die manier wordt men naast de bedrijfsstand ook attent gemaakt op breuk in de sensor of kortsluiting in de aansluitkabel. Vooral bij installaties met een groot aantal transmitters in hetzelfde instrumentenpaneel kan men een storing door deze signalering snel herkennen en verhelpen. De transmitters zijn verder voorzien van een testaansluiting. Hierop kan men rechtstreeks het 4 20 mA-signaal meten, zonder dat men de regelkring hoeft te onderbreken.

De Sitrans TR200 en TR300 zijn uitgevoerd voor montage op 35 mm Din-rail, bijvoorbeeld in een schakelkast of een ander paneel. De montage op deze manier heeft als voordeel dat de elektronica buiten de ruwe omgeving van het proces wordt gehouden. Bovendien zijn de meetpunten vanuit het proces te groeperen. De transmitters zijn hierdoor beter bereikbaar en te beschermen tegen warmte en trillingen vanuit het productieproces.

Nadere inlichtingen voor de lezer:
Siemens Industry, Laurens Spijkers
Tel: (070) 333 1862
E-mail: laurens.pijkers@siemens.com
Internet: klik hier

Nadere inlichtingen voor de redactie:
Siemens Persvoorlichting, Bernard H. Bos
Tel: (070) 333 2325
E-mail: bernard.bos@siemens.com
Internet: klik hier

Digital beeldmateriaal is te downloaden van: klik hier