Siemens

Persbericht

0807.107

Den Haag, vrijdag 11 juli 2008

Siemens Gigabit ethernet-switches voor industriële toepassingen

Siemens heeft het spectrum industriële ethernet-switches aangevuld met de productlijn Scalance X-300. Met deze switches kan men een rechtstreekse koppeling maken tussen omvangrijke en geavanceerde installatienetwerken en Gigabit ethernet. De nieuwe switches hebben de robuuste, mechanische uitvoering van de Scalance X-200 in combinatie met de geavanceerde functionaliteit van de X-400-serie, uitgezonderd de routingfuncties op het ISO-niveau van laag 3. De switches X-300 zijn voor gebruik in de industrie en hebben in vergelijking met de X-200 diverse aanvullende functies voor koppeling met de IT-wereld van het ondernemingsnetwerk.

Scalance switches X-300 hebben redundant uitgevoerde aansluitingen voor data-overdracht bij het realiseren van grote netwerken met lijn-, ring- en sterstructuren. Om snelwerkende ringstructuren op te bouwen hebben deze switches een geïntegreerde redundantiemanager. De switches ondersteunen de IT-standaards en zijn toe te passen voor de opbouw van VLANs als virtuele netwerken. De switches zijn in staat om zelfstandig multicast-bronnen en -adressen te leren. Hierbij worden de adressen behandeld volgens IGMP, het Internet Group Management Protocol Snooping. De switches filteren hiermee het multicast dataverkeer en begrenzen op die manier de belasting van het netwerk.

De switches X-300 zijn uitgevoerd in robuuste, metalen behuizingen met de afmetingen van de midrange Simatic-plc S7-300. Men kan de switches opklikken op een 35 mm Din-rail en op de profielrail van de Simatic-plc S7-300. Bovendien zijn de switches ook in verschillende inbouwstanden te monteren op een montageplaat. De mechanische uitvoering van de X-300 is afgestemd op inbouw in een schakelkast. De interne trekontlasting tussen de FastConnect RJ45-aansluitplug voor industrieel ethernet en de netwerkcomponent vangt de trekkracht en de buigbelasting op van de ethernet-kabel. De switches hebben een redundante voeding. Via een aansluitcontact kunnen storingen worden doorgegeven. Met de ingebouwde leds kan men ter plaatse diagnose stellen over het functioneren van de switches.

De X-300 is uitgevoerd met de functionaliteit van Profinet-diagnose, SNMP-toegang, geïntegreerde webserver en de functie om automatisch e-mail te verzenden voor diagnose op afstand en voor signalering via het net. De gebruiker kan de switches met SNMP invoegen in het managementsysteem ten behoeve van het netwerk. Via de web-browser heeft men toegang voor diagnose. De switches worden met Step 7 als Profinet IO-devices geprojecteerd. Ook het instellen van de systeemdiagnose gebeurt op de gebruikelijke manier met Step 7 als bij de overige Simatic-apparatuur.

De X-300-switches hebben 10 aansluitingen. Deze zijn afhankelijk van het type opgedeeld in poorten voor aansluiting op twisted pair kabels voor elektrische data-overdracht en voor optische kabels. Hiermee zijn afstanden te overbruggen tot 100 m, tot 750 m en bij de long-distance uitvoeringen zelfs tot 10 km. Al deze switches hebben een data-overdracht van 10/10/1000 Mbit/s. Bovendien zijn er twee varianten leverbaar met de volledige functionaliteit van de X-300-serie als een bijzonder voordelige uitvoering met alleen elektrische poorten voor 10/100 Mbit/s.

Nadere inlichtingen voor de lezer:
Siemens Industry, Kees Snel
Tel: (070) 333 1039
E-mail: kees.snel@siemens.com
Internet: klik hier

Nadere inlichtingen voor de redactie:
Siemens Persvoorlichting, Bernard H. Bos
Tel: (070) 333 2325,
E-mail: bernard.bos@siemens.com
Internet: klik hier

Digital beeldmateriaal is te downloaden van: klik hier